Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.726
% 0.45
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.726
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Polygon, POL Token Başlatıyor! Airdrop Olacak mı?

Polygon POL Token Başlatıyor! Airdrop Olacak mı?

Polygon POL Token Başlatıyor! Airdrop Olacak mı? PolygonLabs, 25 Ekim tarihli bir duyuruya göre, yeni Polygon tokeni POL için Ethereum sözleşmesini başlattı. Yeni token, ekosistemin mevcut tokeni MATIC’in yerini alması amaçlanıyor. Bununla birlikte, ekip kullanıcıların şu anda MATIC’i POL ile değiştirmelerine gerek olmadığını söyledi.

Blockchain verilerine göre, yeni token 25 Ekim’de 09:06 UTC‘de oluşturuldu. Tam adı “Polygon Ekosistem Tokeni”dir. Duyuruda, Polygon ekibi POL’ün, token sahiplerinin birden fazla zincirde stake yapmalarına ve bu süreçte çeşitli işlevleri yerine getirmelerine olanak tanıyan bir “yeniden stake protokolü“nü uygulayarak “sıfır bilgi tabanlı Katman 2 zincirlerinin geniş bir ekosistemini destekleyeceğini iddia etti.

Tokenın başlatılması, şu anda Polygon 2.0 yol haritasının diğer yönlerinin uygulanmasının önünü açacak. Bu, Polygon ekosistemi için yeni bir stake katmanının başlatılmasını, mevcut Stake’nin (PoS) ağını zkEVM Katman 2’ye yükseltmeyi ve tüm Polygon ağları için paylaşılan bir likidite protokolünün oluşturulmasını içeriyor, bu konuda yapılan açıklamada belirtildi.

Ekip, POL’ün şu anda Polygon ağındaki herhangi bir sistemde kullanılmadığını vurguluyor. Hem Polygon PoS hem de Polygon zkEVM üzerinde stake yapma işlemi hâlâ eski token olan MATIC ile gerçekleştiriliyor ve PoS ağındaki gaz ücretleri hâlâ MATIC ile ödeniyor. Bu nedenle, kullanıcıların, doğrulayıcıların ve uygulama geliştiricilerinin şu anda MATIC’i POL ile değiştirmelerine gerek yok.

Dikkatinizi çekebilir: FTX Yeniden Aktifleşmeye Çalışıyor!

Polygon Labs, 29 Haziran’da yeni bir Katman 2 ekosistem geliştirdiklerini duyurdu. Bu yeni ekosistemine “Polygon 2.0” adını verdiler. 14 Eylül’de ekip, Polygon 2.0’de yeni bir token olan POL’ü kullanma niyetini açıkladı. Ancak bu noktada POL’ün sadece bir öneri olduğunu ve henüz Ethereum’a dağıtılmadığını belirtmekte fayda var.

Polygon’ün önerilen Katman 2 ekosistemi, ağlar arasındaki işlemleri doğrulamak için sıfır bilgi kanıtlarını kullanacaktır. Bu, ağlar arasındaki iletişimi güvence altına almak için Optimistic Rollup teknolojisini kullanacak olan Optimism Labs tarafından önerilen Optimism ekosisteminde rekabetle karşılaşacaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir