Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.715
% 1.35
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.715
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Polygon Labs, DeFi’yi Altyapı Olarak Sınıflandırıyor!

Polygon Labs, DeFi'yi Altyapı Olarak Sınıflandırıyor !

Polygon’un hukuk ekibine göre, merkezi olmayan finans protokolleri, Amerika Birleşik Devletleri’nin ulusal ve ekonomik güvenliği açısından “kritik altyapı” olarak kabul edilmelidir.

Polygon Labs’ın hukuk ekibinden gelen yeni bir düzenleme anlayışına göre, tarafsız, merkezi olmayan finans (DeFi) protokolleri Amerika Birleşik Devletleri’nde “kritik altyapı” olarak belirlenmeli ve federal Siber Güvenlik Ajansları tarafından denetlenmelidir.

29 Ocak’ta Polygon Labs’dan Rebecca Rettig ve Katja Gilman ile acil teknoloji hukuku firması Arktouros’un kurucu ortağı Michael Mosier, “Merkezi Olmayan Finansda Hukatsız Finansal Faaliyetle Mücadele İçin Kavramsal Bir Çerçeve” başlıklı 45 sayfalık bir makale yayımladı.

Bu makale, gerçekten merkezi olmayan DeFi protokollerini kritik altyapı olarak belirleme önerisinde bulunuyor ve bu protokollerin denetimini Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı’nın Siber Güvenlik ve Kritik Altyapı Koruma Ofisi (OCCIP) tarafından yapılması gerektiğini öne sürüyor.

OCCIP resmi bir finans düzenleyicisi değil, ancak Hazine Departmanı’nın finansal hizmetler sektörünün kritik altyapısının güvenliğini ve direncini artırmak ve operasyonel riski azaltmak için yürüttüğü çabaları koordine eder.

Finans kuruluşlarıyla, endüstri gruplarıyla ve hükümet ortaklarıyla yakın işbirliği yaparak siber güvenlik, tehditler ve zayıflıklar hakkında bilgi paylaşımında bulunur.

Ancak, makalede belirtildiği gibi, tüm DeFi protokolleri gerçekten merkezi olmayabilir ve bazıları önemli merkezileşme noktalarına sahip olabilir, bu da onları mevcut finansal düzenlemelere tabi kılmalıdır.

Bu arada ekip, yeni bir “kritik iletişim vericisi” kategorisi oluşturmayı da önerdi. Bu vericiler, gerçek DeFi sistemleriyle etkileşimde bulunan ve bunların ayrılmaz bir parçası olan özgün bir yasal düzenlemenin bir parçası olarak belirlenmelidir.

Bu kuruluşların, “finans kuruluşları” olmaksızın Banka Gizlilik Yasası’na tabi olacak şekilde, ABD’nin ulusal ve ekonomik güvenliğini korumaya yardımcı olmak üzere belirli özel yükümlülükleri yerine getirmeleri gerektiğini öne sürdü.

Önerilen çerçeve aynı zamanda merkezi finans ya da TradFi’yi, ABD Hazine Bakanlığı’nın Mali Suçlarıyla Mücadele Ağı’nın yönergelerine dayalı olarak bağımsız kontrolle ayrı bir şekilde tanımlamıştır.

Kripto endüstrisi avukatı Jake Chervinsky, bir sosyal medya platformunda yaptığı bir açıklamada, dijital varlık endüstrisiyle ilgili politika konuşmalarında genellikle menkul kıymetler ve emtia yasalarına dair başlıkların ön planda olduğunu belirtti.

Ancak, Washington, D.C.‘de “politika yapıcıların en çok endişelendikleri şeyin genellikle yasa dışı finans olduğunu” söyledi ve “Bu, gerçek bir çözümün başlangıcı olabilir” şeklinde ekledi.

Yazarlar, yasa dışı faaliyeti durdurma aciliyeti içinde “iyi faaliyeti güçlendirmenin önemli ve temel bir hedefi unutmamamız gerektiğini” sonuçlandırdı. Bu, Hazine’nin “ekonomik refahı teşvik etme ve ABD’nin finansal güvenliğini sağlama” görevini temellendirir.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir