Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.731
% 1.59
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.731
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Piyasada Sert Düşüş! Kanlı Pazartesi

bitcoin neden düstü kripto düsüs

Asya iş gününün başlamasıyla birlikte, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), ve Solana (SOL) dahil olmak üzere büyük kripto paralar, haftanın volatil bir şekilde başlamasına işaret eden önemli kayıplar ve düşüş yaşadı.

Önde gelen kripto para birimi Bitcoin, verilere göre 24 saatlik bir süre içinde %5’e varan bir düşüş yaşayarak kısa bir süre için 41,000 doların altına düştü. Bitcoin’in fiyatı, 43,357 dolardan 40,659 dolara kadar düşüş yaşarak neredeyse bir haftalık kazanımları 20 dakika içinde sildi ve ardından 42,000 dolar civarında istikrar kazandı.

Piyasa değeri bakımından ikinci sıradaki kripto para birimi Ethereum da aynı zaman diliminde %8.9’luk keskin bir düşüş yaşadı. Binance Coin (BNB), Ripple (XRP), ve Solana (SOL) dahil diğer büyük altcoinler de kayıplar yaşadı.

Hızlı piyasa hareketi önemli likidasyonlara yol açtı. Son 12 saatte 335 milyon doların üzerinde likidasyon gerçekleşti ve 300 milyon dolarlık uzun pozisyonlar silindi. Bu, Bitcoin pozisyonlarında 89 milyon doların üzerinde ve Ether’de 74 milyon dolarlık likidasyonu içeriyordu.

Dün yayınlamış olduğumuz makalede, düşüşün olabileceğini ve önemli noktaları yazımızda belirtmiştik. Günlük olarak yazılarımızı takip etmeyi unutmayın

Zincir üstü analist Willy Woo, Bitcoin fiyatlarında muhtemel bir düzeltmeye işaret ederek, CME’de 39,700 dolarlık bir boşluğa dikkat çekti. Chicago Ticaret Borsası‘nda fiyat atlamalarının ardında kalan ve daha sonra doldurulan boşlukları işaret eden Bitcoin CME Boşluğu, fiyatın bu seviyeye geri dönebileceğini öneriyor.

Bu volatilite, Bitcoin’in son 30 günde %12’den fazla büyüyerek 8 ardışık yeşil haftalık mumunu kapatmasının ardından geldi. Ancak ani düşüş, Bitcoin için bir aydan fazla bir süredeki en büyük tek günlük düşüşü işaret ediyor.

Analizciler ve yatırımcılar, kripto para fiyatlarının yakın geleceği hakkında soruları gündeme getiren bu ani değişikliklere dikkatle yaklaşıyor. Piyasanın bu ani değişikliklere verdiği yanıt, kripto dünyasında yılın geri kalanı için belirleyici bir ton oluşturabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Piyasada Sert Düşüş! Kanlı Pazartesi” te bir düşünce

  1. Nuri cebiroglu diyor ki:

    Düştüyse yine çıkar. Dünyanın en büyük spor kulüpleri kripto paralara milyarlar yatırdı ve yatırmaya devam ediyor.az yükselir çok yükselir onu bilemem ama kriptoyu kimse durduramaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir