Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.563
% 1.35
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.563
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

dYmension Nedir ? Ne İşe Yarar ?

Dymension

dYmension, Cosmos ekosistemindeki bir modüler yerleşim katmanı olarak, Rollapps’ların kolay başlatılması için gerekli araçları ve altyapıyı sunar. Bu platform, merkezi olmayan kullanım durumlarına yeni bir boyut kazandırır.

dYmension Nedir ?

dYmension nedir ?, yüksek performanslı blok zincirlerine hizmet veren ve RollApps adı verilen uygulamaya özel modüler yürütme ortamlarını içeren çok katmanlı bir protokoldür.

herkesin kendi blok zincirini dYmension‘ın yerleşim katmanının üzerinde bir RollApp örneği oluşturup dağıtmasına olanak tanır.

dYmension Hub, dYmension‘ın yerleşim katmanı protokolünün temel katmanı olarak bilinir ve RollApps için fayda, güvenlik ve likidite sağlayan bir Proof of Stake (PoS) tarafsız blok zinciridir.

RollApp, uygulamaya özel bir toplama denir. Genel amacı, toplamalar üzerine kurulu dApp’lerden farklı olarak, RollApp olarak oluşturulan uygulamaların kendi özerkliklerine sahip olmalarıdır. Geliştiriciler, bir RollApp geliştirmek için dYmension’ın RollApp Geliştirme Kiti’ni (RDK) kullanabilir.

dYmension nedir

 

dYmension Nasıl Çalışır

1-Sıralı Ağ Oluşum

izinsiz bir RollApps ağı olarak tasarlanmıştır. RollApp’ların dağıtılması, 2 sıralı ağ etkileri yaratır; çünkü RollApp’lar sadece birbirleriyle değil, aynı zamanda dYmension Hub aracılığıyla tüm IBC özellikli ekosistemle kolayca bağlantı kurabilirler.

2-Kolay Dağıtım

dYmension kullanarak bir blok zinciri oluşturmak, bir ağın ön yüklemesiyle birlikte gelmez. Geliştiriciler, kendi izole uygulama örneklerini çalıştırıyorlarmış gibi merkezi olmayan, izinsiz ve güveni en aza indirilmiş bir blok zinciri kolayca dağıtabilirler.

dYmension nedir

3-RollApp Özelliği

RollApp’lar bağımsızdır; yani, kendi ekonomik ve merkeziyetsizlik parametrelerini belirlerler.

4-Performans Farkı

Ethereum gibi genel amaçlı blok zincirlerindeki dApp’lerde kullanıcıların ağın kendi coin’inde (örneğin, ETH) gaz ücreti ödemesi gerekiyorken, RollApp’lar son kullanıcı işlem ücretlerini uygulamanın yerel tokeni veya RollApp tarafından seçilen diğer herhangi bir token (örneğin, sabit paralar) ile öder. Ayrıca, diğer IBC özellikli tokenler veya ücret tahsilatı için tamamen yeni bir tokenle de ödeme yapabilirler.

dYmension nedir

dYmension Özellikleri

1- Ölçek ve Maliyet

Ortak RollApp uygulamaları, genel temel katmanlar tarafından tıkanan bir durumla karşı karşıya kalır, çünkü bu katmanlar öncelikle RollApp’lar için tasarlanmamıştır.  çözümü, protokol düzeyinde RollApp mantığını entegre ederek ve yalnızca temel aktarımları ile RollApp ile ilgili işlemleri kabul ederek ölçeği önemli ölçüde artırır ve gaz verimliliğini maksimuma çıkarır.

2- Birbirine Bağlı ve Otonom

dYmension, diğer RollApp’larla birbirine bağlı, bağımsız bir RollApp’ı kolayca oluşturmak, başlatmak ve çalıştırmak için gerekli tüm araçları ve altyapıyı sağlar. Geliştiriciler,  RollApp Geliştirme Kiti (RDK) kullanarak iş mantığı ihtiyaçlarına odaklanabilirler.

dYmension nedir

3- Yüksek Güvenlik

dYmension‘ın zincir ve RollApp iletişimi, yerel ve bağımsız bir tasarıma sahiptir. Bu, hatalı akıllı sözleşmeleri, köprüleri ve kötü niyetli yönetimi ortadan kaldırarak yüksek güvenlik seviyelerini sağlar.

Önceki projelere bakmak isterseniz BURAYA  tıklayınız

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için BURAYA tıklayarak bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

dYmension Nedir ? Ne İşe Yarar ?” te bir düşünce

    • Tanju Akbıyık diyor ki:

      Gereken işlemleri muhtemelen gerçekleştirmediniz. Örneğin ATOM TIA OSMOSIS gibi varlıkları minimum miktarda stake etmiş olsaydınız alabilecektiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir