Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.143
% 0.08
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.143
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Phantom, ‘Solana İle Giriş Yap’ Özelliğini Duyurdu!

Phantom, uygulamaların sadece bir Solana adresiyle kullanıcıların kimliklerini güvenli bir şekilde doğrulamasına olanak sağlayan bir “Solana ile Giriş Yap” (SIWS) özelliğini başlattı.

Solana’da en yaygın kullanılan Phantom Cüzdanı Pazartesi günü bir duyuru yaptı. Ekip artık yeni tek tıklamayla oturum açma ile bağlanırken kimlik doğrulama kullanıcı deneyimini ve güvenliğini iyileştirme ihtiyacını ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Şuanda kullanıcılar cüzdanlarını uygulamalara bağladıklarında çok fazla imza istekleriyle karşılaşıyorlar. Bu pop-up’lar yeni ve kullanıcılar eski kullanıcılar için sıkıntı bir durum olabilir. Fakat kimlik doğrulamanın bağlantı adresinin özel anahtarı üzerinde kontrol sahibi olduğunu kanıtlaması için gereklidir.

Ancak uygulamalar arasında kimlik doğrulama sürecindeki standardizasyon eksikliği, zayıf kullanıcı deneyimlerine yol açmıştır.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Tek Tıkla Oturum Açma

Phantom bu sorunun çözülmesine yardımcı olmak için tıklamayla “oturum açma” yöntemi ve “Solana Cüzdan Standardı” desteğini tanıttı.

Kullanıcılar bu özellik sayesinde artık tek bir tıklama ile kimlik doğrulama mesajına bağlanıp imzalayabilir.

Phantom yaptığı açıklamada Solana geliştiricilerinin yeni özelliği tüm uzantı platformlarında kullanabileceğini ve mobil desteğinin yakında geleceğini söyledi. Ekip bununla beraber alan adı ayrıntılarını inceleyerek bunların meşruiyetini sağlayabileceğini ekledi.

Phantom, lansman sırasında Solana Labs ile birlikte çalıştığını, Solana ekosistemindeki diğer cüzdanlarla entegre edilebilen SIWS özelliğiyle tamamen uyumlu olmasını sağladığını söyledi.

Proje, kullanıcı güvenliğini artırmak ve kimlik avı saldırılarına karşı koruma sağlamak için ilk olarak Şubat ayında “Birlikte Oturum Aç” uygulamasını benimseyeceğini duyurdu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version