Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.710
% 0.87
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.710
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Paket Servis Yaparken Milyonluk Evler Aldı: 61 Bin Bitcoin Yakalattı

İngiltere’de, nerede olduğu hala bilinmeyen bir Çinli iş kadını için Bitcoin ile milyarlarca dolarlık para aklama faaliyeti yürüten bir kişi suçlu bulundu. Londra’nın zengin mahallelerinden birinde ev almak istemesiyle polisin radarına giren bu kişi için 10 Mayıs’ta nihai karar verilecek.

6.3 Milyar Dolarlık Kara Para Aklama Soruşturması Tamamlandı

İngiliz polisi, “İngiltere’nin en büyük Bitcoin davası” olarak da adlandırılan 6.3 milyar dolara varan bir kara para aklama soruşturmasını tamamladı. Soruşturmada, Çin’de 130 bin kişiyi dolandıran ve 6.3 milyar dolar çalan Yadi Zhang adlı kadın için para akladığı belirtilen Jian Wen suçlu bulundu. Hem Çin hem de İngiliz vatandaşlığı bulunan Yadi Zhang’in ise hala nerede olduğu bilinmiyor.

Paket Servisten Milyonluk Evlere

2007 yılında İngiltere’ye gelen ve mütevazı bir hayat yaşayan Wen, 2017 yılına kadar bu şekilde devam etti. Bir Çin restoranında paket servis elemanı olarak çalışan bu kişinin hayatı ise kısa sürede değişti. Yadi Zhang ile tanıştıktan sonra işinden istifa etti ve lüks bir hayat yaşamaya başladı. Mahkemede verdiği ifadede, 2016 yılında Yadi Zhang’ın iş ilanını gördüğünü belirten Wen, daha sonra ise onun yanında asistan olarak işe başladığı bilgisini verdi.

Yadi Zhang ile dünyayı gezen, Dubai de dahil dünyanın birçok yerinde milyon dolarlık evler ve mücevherler alan Wen, İngiliz polisinin dikkatini ise yine bir emlak alımı sırasında çekti. Yıllarca bir Çin restoranında çalıştıktan sonra çocuğunu özel okula veren ve kendisine son model arabalar alan Wen, Londra’nın en pahalı semtlerinden biri olan Hampstead’de 30 milyon dolarlık büyük bir ev almak istedi. Bu girişim, polisin soruşturma başlatmasına sebep oldu.

61 Bin Bitcoin Yakalandı

Para aklama takip birimlerinin radarına takılan Wen, 61 bin Bitcoin’in ele geçirilmesine yol açtı. Bu Bitcoin’lerin kaynağını polislere ve savcılara açıklayamayan Wen, daha sonra tüm olanları itiraf etti. Polis, soruşturmaya dahil olan yaklaşık 25 bin Bitcoin’in ise hala arandığını belirtti.

5 Yıllık Soruşturma Sonuçlandı

Dün görülen duruşmada Wen, jüri tarafından 2017 ile 2022 yılları arasındaki para aklama iddialarından suçlu bulundu. 1 para aklamadan suçlu bulunan Wen için, benzer iki iddiadan ise karar verilemedi. Hakim, son kararı 10 Mayıs günü verecek. Polis, Wen’in evini ilk kez 2018’de basmış ve önemli miktarda para, mücevher ve Bitcoin ele geçirmişti.

Soruşturmanın merkezinde yer alan ve Çin’de 130 binden fazla kişiyi 6.3 milyar dolar dolandırdığı belirtilen Yadi Zhang’ın nerede olduğu ve hatta hayatta olup olmadığı bilinmiyor. Zhang, hem İngiliz hem de Çinli otoriteler tarafından aranıyor.

Wen’in Savunması

Wen, Yadi Zhang tarafından kandırıldığını ve kullanıldığını ifade ediyor. İkilinin dünyayı gezerken Çin ile iade anlaşması olmayan ülkelere gitme konusunda dikkatli davrandıkları da görülüyor.

Dava savcısı da yaptığı açıklamada Wen’in büyük oranda sadece paraların Bitcoin’e çevrilmesine yardım ettiğini belirtiyor.

10 Mayıs’ta verilecek nihai karar ile Wen’in aldığı ceza netleşecek. Bu dava, kripto paraların kara para aklama faaliyetlerinde nasıl kullanılabile

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir