Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.213
% 3.88
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.213
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Özel Röportaj: Phemex Global Marka Temsilcisi Tyler Roessel

Kripto para borsalarının yeni bir döneme girdiği bu günlerde, Phemex Global Marka Temsilcisi Tyler Roessel ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Türkiye, kripto para kullanımında dünya çapında üst sıralarda konumlanırken, bir büyüme alanı olarak görülüyor. Aynı zamanda kripto benimsenmesi yüksek olan ülkeler arasında da zirveye oldukça yakın. 2022 yılında kripto sektöründe bazı krizler yaşansa da borsalar geleceğe yatırım yapmaya devam ediyor. Büyüyen sektördeki yatırımcıların sayısı da artış gösteriyor. Düzenlemeler ve benimseme arttıkça kripto sektörünün geleceği nasıl şekillenecek? Coinkolik ekibi olarak Phemex Global Marka Temsilcisi Tyler Roessel‘a sorularımızı ilettik.

“Türkiye’deki Kripto Benimsenmesi Cesaret Verici”

● Yakın gelecekte yatırımcılar için Türkiye’nin kripto endüstrisindeki artan benimsenmesinin etkileri nelerdir?

Türkiye’nin 8 milyon katılımcıya yükselen kriptoyu benimsemesi gerçekten cesaret verici oldu ve küresel alanda dikkatlerden kaçmadı. Türkiye gibi enflasyonda olağanüstü bir yükselişin olduğu ülkelerdeki pek çok vatandaşın, zor kazanılan gelirlerinin değerini korumanın bir yolu olarak kripto paraya baktığını düşünüyorum. Lirayı dolara sabitlenmiş ve değişimde çok fazla dalgalanmayan bir USDT’ye çevirebilme yeteneği, zaman içinde uzun vadeli değer sağlar. Dolayısıyla, bu fikirler yayıldıkça çok daha fazla benimsenme potansiyeli var.

● Bazı krizlerin yaşanmasının ardından ülkemizde borsalara güvenini kaybeden vatandaşların size güvenini nasıl sağlıyorsunuz? Bu konuda ne planlıyorsunuz?

Bence her şeyden önce toplumun ihtiyaçlarını ve endişelerini dinlemekle başlıyor. Ardından, kullanıcıların fonlarının her zaman güvende ve yedekte olduğundan emin olmak için kontrol edebilmeleri için daha fazla şeffaflık yaratarak adımlar uygulanmaya başlıyor. Phemex için, kullanıcılar istedikleri zaman varlıklarının rezervde olup olmadığını kontrol edebilir ve ödeme gücünden emin olmak için bunu bizim yükümlülüklerimizle karşılaştırabilir.

● Phemex Türkiye olarak Türkiye’de herhangi bir düzenleyici ile çalışıyor musunuz veya çalışmayı planlıyor musunuz?

Şu anda Türkiye’de herhangi bir düzenleyici kurumla çalışmıyoruz, ancak Türkiye’deki benimsenme ve Phemex’in Türkiye’deki varlığı artmaya devam ettikçe, her zaman açıkça konuşmak ve potansiyel olarak düzenleyicilerle çalışmak için sabırsızlanıyoruz.

“Düzenlemelere İhtiyaç Var”

● Borsanızın düzenlemeleri ile ilgili düşünceleriniz nelerdir? Kripto düzenlemesi Sektöre yardımcı olur mu? Yönetmelikleri destekliyor musunuz?

FTX ile ilgili son olaylar göz önüne alındığında, endüstride bir bütün olarak bazı ilke ve politika temellerine ihtiyaç olduğunu söylemenin adil olacağını düşünüyorum. Proof-of-Reserves ve Merkle-tree harika bir başlangıç ​​noktasıdır ve Phemex’in sahip olduğu gibi borçları ve ödeme gücünü paylaşmak doğru yönde atılmış ekstra bir adımdır. Bu politikaları ve prosedürleri oluşturmak için diğer önde gelen borsaları keşfetmeyi ve onlarla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.

● Borsa varlık raporunu SEC gibi daha merkezi bir yönetimin gözetiminde paylaşmayı planlıyor musunuz?

Phemex, daha fazla şeffaflık ve güven oluşturmak için Proof of Reserves yükümlülüklerimizi ve ödeme gücümüzü ve ayrıca soğuk cüzdan adresimizin bazı kısımlarını yayınladı. Sektörde daha fazla şeffaflık ve güven yaratma fırsatlarını keşfetmeye her zaman açığız, ancak öncelikle müşterilerimizin gizliliğini de dikkate almalıyız.

Ancak bunun sadece bir başlangıç ​​olduğuna inanıyorum, yapılabilecek daha çok şey var ve bunu keşfetmenin yanı sıra, topluluğun kullandıkları platformlara ve borsalara inanmasını sağlamak için diğer borsalar ve sektör liderleriyle konuşuyoruz.

“Kripto Sektöründe Eğitim Önemli”

● Kripto borsalarının konumu, kripto endüstrisinin geleceğinde nerede olacak? Merkez Bankaları veya ülke hükümetleri ile nasıl uyum sağlayacaklar?

Hem merkezi olmayan hem de merkezileştirilmiş kripto borsaları, endüstri içinde her zaman çok önemli bir rol oynayacaktır ve zaman içinde rolleri ve özellikleri, blok zinciri yenilikleri ve benimsenme arttıkça değişebilir.

Düzenlemeler, politikalar ve prosedürler daha net bir şekilde tanımlandığından, ülke hükümetlerinin yanı sıra Merkez Bankaları ile daha fazla iş birliği için fırsatlar açacağını düşünüyorum.

● Yerelleşme ve merkezileşme süreçleri gündeme geldi. Gelecek için kripto para borsaları merkezileştirilmeli mi?

Merkezi olmayan kripto borsalarını kullanma ve merkezi kripto borsaları arasındaki seçim gerçekten kullanıcıya bağlıdır. İleriye dönük olarak, yatırımcının deneyimine bağlı olarak her ikisinin de sektördeki alanlarını paylaşacağına inanıyorum. Yine de şu anda, küresel benimsemenin ilk günlerinde, merkezi borsalar marka kimliği, eğitim ve kullanım fizibilitesinde önemli bir rol oynamaktadır.

● Kripto endüstrisinin gelişmesinde ne gibi engeller görüyorsunuz? Bunları çözmek için herhangi bir öneriniz veya planınız var mı?

Eğitim, özellikle düzenleme ve politikaların tartışılması söz konusu olduğunda, sektördeki en önemli girişimlerden biri olmaya devam ediyor. Ve bu, blockchain’in geliştirdiği hızla oldukça uzun bir süre için bir girişim olacak. Bu nedenle, tartışmalara katılmak, bakış açılarımızı ve bakış açılarımızı paylaşmak ve başkalarını dinlemek için ortaya çıkan fırsatları değerlendiriyoruz ve blockchain ve kriptonun sağladığı tüm fırsatları daha iyi anlamak için daha iyi bir temel oluşturmak için çalışıyoruz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir