Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.935
% 0.69
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.935
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Binance, Ankr siber saldırısı sonrası çekim işlemlerini durdurdu

Binance CEO’su Changpeng Zhao, günün ilk saatlerinde yaptığı açıklamada platformun Web3 odaklı proje Ankr ve Hay protokollerine yönelik siber saldırının ardından kripto para çekimlerinin askıya alındığını duyurdu.

Saldırının detayları hakkında kısa bir açıklama yapan Zhao, ilk izlenimin geliştirici özel anahtarlarının ele geçiren hacker’ların akıllı sözleşmeyi kendi çıkarları için güncellediği yönünde olduğunu söyledi.

Binance, ayrıca hacker’ların platforma gönderdiği 3 milyon dolara yakın kripto paranın dondurulduğunu açıkladı.

DeFi sektörüne yönelik saldırıların son kurbanı olan Ankr protokolü, milyonlarca doları bulan bir güvenlik istismarına maruz kaldı. BNB ağında konuşlanan protokolden çalındığı bilinen aBNBc tokeni kısmen BNB coin’e bağlı olarak gelir elde amacıyla kullanılan bir hizmet tokeni olarak biliniyor. Yapılan açıklamaya göre Ankr protokolünde saldırıdan etkilenen yaklaşık 123 milyon dolarlık token bulunuyordu. Ankr geliştiricileri kripto para ticaretini engellemek için merkezi borsalarla iletişime geçtiklerini aktardı.

Blockchain güvenlik hizmet sunan PeckShield’a göre saldırganların protokolde büyük miktarda token basmak için bir yazılım hatasından yararlanmış olabileceğini raporladı.

Kripto para sektörü bu yıl rekor miktarda hack olayı gördü 

2022 yılında DeFi sektörüne yönelik siber saldırılar rekor seviyelere ulaştı. Chainalysis verilerine göre bu yıl kripto para sektöründe güvenlik istismarı sonucu 3 milyar dolara yakın değerde kripto para çalındı.

Ankr hack olayından önce Kasım ayında iflas etmesinin ardından FTX platformunun da hacklendiği bildirilmişti. Kripto para endüstrisinin bu yıl küresel ekonomi sorunları, ayı piyasasına bağlı olarak şirketlerin finansal krizlerle baş etmek zorunda kalmasının yanı sıra siber saldırı olaylarıyla da başı dertte.

ANKR tokeninde son durum

Ankr protokolünün yerel varlığı ANKR, siber saldırı sonrası %10’a yakın değer kaybı sonrası 0,021 dolara kadar geriledikten sonra devam eden işlemlerde bir miktar toparlandı ve şu an 0,0216 dolardan işlem görüyor.

Bunun yanında istismara uğrayan aBNBc tokeni, hack saldırısını sonrası değerinin %99,5’ini kaybederek 3003 dolardan 1,53 dolara kadar geriledi.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir