Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.735
% 2.43
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.735
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Audius Nedir? AUDIO Coin

Audius, blokzincir ile çalışan Ethereum tabanlı, sosyal medya özelliklerini içeren bir müzik yayın uygulamasıdır.

Audius Nedir, Nasıl Çalışır?

Merkeziyetsiz bir yapıya sahip olan Audius, bir müzik akışı hizmeti olarak tanımlanmaktadır. Ethereum tabanlıdır ve blokzinciri protokolü olarak çalışmaktadır. Audius platformu, bilgisayar programcıları Roneil Rumburg ve Forrest Browning tarafından kurulmuştur. Müzik endüstrisinde devrim yaratmayı amaçlayan Audius, Spotify ve SoundCloud gibi uygulamaları hedeflemektedir. Audius, müzisyenlerin, eserlerini uygulamada yayınlamalarına ve dinleyicilerle doğrudan etkileşim kurmalarına olanak tanımaktadır.

Sanatçı kontrollü ve topluluğa ait olan platform, kullanıcıların özgürce paylaşım yapmasını ve para kazanmasını hedeflemektedir. Kullanıcılar, Audius sayesinde, ses içerikleri paylaşabilmekte ve bu içerikler üzerinden para kazanabilmektedir. Ayrıca oluşturulan çeşitli dosya türüne sahip ses içeriklerini dağıtabilmektedir. Audius, sanatçıların doğrudan dinleyicilerden bağış almasına olanak tanımaktadır. Finansal olmayan kripto projesi uygulamalarından biri olan Audius; sanatçılar, hayranlar ve geliştiriciler topluluğuna aittir ve onlar tarafından organize edilmektedir.

Audius, 2021 yılı Ağustos ayında popüler sosyal medya platformu TikTok ile ortaklık kurmuştur. DJ Skrillex gibi bazı ünlü müzisyenlerin uygulamayı kullanması ile, Audius platformu ilgiyi ve dikkatleri üzerine çekmiştir. Audius, NFT entegrasyonuna sahiptir. Bunun yanı sıra Audius’ta dinleyiciler, ücretsiz bir şekilde müzik dinleyebilmekte ve doğrulanmış NFT’leri de sergileyebilmektedir. Audius, içerik üreticilerinin sektörde daha fazla kontrole sahip olması ve gelirden daha çok pay alması gerektiğini savunmakta ve hedeflerini bu yönde belirlemektedir.

Audius’un çalışmasında, node işleten kişiler, sanatçılar ve dinleyiciler olmak üzere üç ayrı grup yer almaktadır. İçerik node’larını işleten sanatçılar kendi müziklerini arayüzlerinde tutabilmektedir. Ayrıca içerik şifreleme anahtarına da sahip olmuş olurlar. Bu sayede, müzikleri üzerinde kontrol yetkisi kazanırlar. İçeriklerini saklamak isteyen sanatçılari yükleme yapmak isterlerse, bir içerik node’u ile eşleşmektedir. Bir node kullanım dışı olursa, blokzincir sanatçıyı sürece dahil etmez ve yeni bir node ile değiştirir. Audius, içeriklerin güvenli ve merkeziyetsiz olması konusunda garanti vermektedir.

AUDIO Coin Nedir?

Audius’un yerel kripto para birimi AUDIO Coin’dir. ERC-20 standardında oluşturulan AUDIO Coin’in birçok kullanım durumu mevcuttur. AUDIO Coin sahibi kullanıcılar, stake ile pasif gelir elde edebilmektedir. Ayrıca kullanıcılar, token stake ettiklerinde farklı özelliklerden de yararlanabilmektedir. Örnek verilecek olursa, NFT koleksiyonların sergilenmesi, yararlanılabilen özelliklerden biridir.

AUDIO Coin, ağın güvenliğini sağlamak amacıyla da kullanılmaktadır. Audius projesi, demokratik ve merkeziyetsiz bir müzik yayın platformudur. Bu sebeple AUDIO, bir yönetişim tokenı olarak da kullanılmaktadır. Bu sayede AUDIO sahibi kullanıcılar, ağ üzerinde yapılacak oylamalarda söz sahibi olabilmektedir. Dinleyiciler, sevdikleri müzisyenlere AUDIO Coin ile bağış yapabilmektedir. Platform, belirli başarılar karşılığında otomatik bir biçimde token ödülleri dağıtmaktadır. Bu başarılar arasında, trend olan 5 parça ve en popüler 5 oynatma listesi gibi sıralamalar bulunmaktadır. En fazla tercih edilen 10 API uygulaması sahipleri eğer Twitter ya da Instagram hesapları onaylıysa AUDIO token kazanabilmektedir.

AUDIO Coin Nereden Ve Nasıl Alınır?

AUDIO Coin, birçok kripto para borsasında listelenmektedir. Bu borsalara örnek olarak; Binance, FTX, Gate.io, Bybit ve Uniswap verilebilir. AUDIO Coin ile yatırımlarını değerlendirmek isteyen kişiler, öncelikle bir platform tercih etmelidir. Kullanıcılar tercih ettikleri platforma üye olmalı ve hesap oluşturmalıdır. Hesap oluşturma işleminin ardından kimlik doğrulama işlemi gerçekleştirmelidir. Ardından yatırımcı, alım satım sayfasını açmalıdır. Tercih edilen emir ile, istenilen miktarda AUDIO Coin satın alınabilir. Satın alınan AUDIO Coin’ler, işlemlerde kullanılabilir ya da güvenli cüzdanlarda daha sonra kullanılmak üzere saklanabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir