Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.672
% 1.35
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.672
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

OpenSea, İki Beyaz Şapkalı Hacker’a Ödül Ödeyecek

NFT pazar yeri sağlayıcısı OpenSea, sistemlerindeki bugları keşfeden iki hacker’i 200 bin dolar ödeme yaparak ödüllendirdi.

Ödülün sahibi iki hacker, Opensea’nın altyapısında önemli ölçüde güvenlik problemleri bulduklarını bildirdi. Altyapıda bulunan açıkları buldukları için şirket tarafından toplam 200 bin dolarlık ödül aldılar. Şirket, iyi niyetli hacker ekibine teşekkür etti.

OpenSea, Güvenlik Sorunlarını Dikkate Alıyor

Altyapısında ve ağ dinamiklerinde sürekli güncellemeler yapan OpenSea, yaşanılabilecek güvenlik problemlerini de dikkate alıyor. HackerOne platformuyla birlikte çalışan ekip, sorun bulan hacker’lar için ödül vermekten çekinmiyor.

Ethereum’daki en büyük NFT pazarı olan OpenSea, geçmiş dönemlerde kullanıcı varlıklarının kaybına neden olan sorunlarla uğraştı.

Bu sorunlarla başa çıkmak isteyen şirket, temel güvenlik açıklarını keşfeden ve kötü amaçla kullanılmadan önce düzeltilmesini sağlayan HackerOne ile çalışmaya başladı.

NFT platformu, bulunan açıkların büyüklüğüne göre ödüller sunuyor. Düşük seviyeli hataların bulunmasına ortalama 6 bin dolar ödeme yaparken, kritik hataların bulunmasına 100 bin dolar ödeme yapıyor.

Kripto paraların en büyük sorunlarından biri olan güvenlik açıkları için son zamanlarda mücadeleler çoğalıyor. Özellikle yoğun ilgi gören NFT sektöründe, kullanıcıların varlıklarının dikkatli şekilde korunması amaçlanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir