Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$62.073
% 4.65
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 62.073
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Lagarde, nötr seviyeye ulaşmadan önce borçlanma maliyetlerinde “birkaç” artış yapılmasını destekliyor

Yazar – Scott Kanowsky

Investing.com – Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’a göre banka, ekonomik büyümeyi tetiklemeyecek bir seviyeye ulaşmadan önce önümüzdeki “birkaç toplantıda” faizlerde artış yapacak.

Almanya’daki bir etkinlikte konuşan Lagarde, merkez bankasının, çok yüksek seviyede olan enflasyonu düşürmek için “ne gerekiyorsa” yapacağına söz verdi ve bunun borçlanma maliyetlerinde yapılacak bir dizi artışı içereceğini sözlerine ekledi.

Lagarde, “Öncelikli hedefimiz fiyat istikrarı ve bunu sağlamak zorundayız.” dedi. “Eğer bunu sağlayamazsak bu, ekonomiye çok daha fazla zarar verecektir.”

Lagarde, ECB’nin “ilk hedefinin” büyümeyi ne teşvik eden ne de engelleyen “nötr seviyeye” geri dönmek olduğunu da sözlerine ekledi. ECB yetkilileri bu oranın Euro Bölgesi’nde %1 ila %2 arasında olabileceğini öne sürüyor.

Frankfurt merkezli merkez bankası, önceki iki toplantısında faiz oranlarını toplam 125 baz puan arttırarak şimdiye kadarki en hızlı artış temposuna ulaştı. ECB’nin para piyasası faizleri için fiili bir taban sağlayan kilit mevduat oranı, şu anda %0,75 iken refinansman oranı %1,25 ve gecelik borç verme oranı %1,50’dir.

Çarşamba günü ayrıca Finlandiya Merkez Bankası başkanı Olli Rehn, ECB’yi, artan tüketici fiyatlarını kontrol altına almak için “kararlı adımlar” atmaya çağırırken Noel’den önce nötr seviyeye ulaşılabileceğine işaret etti.

Bu arada Slovakya Merkez Bankası Başkanı Peter Kažimír de ECB’nin önümüzdeki ay 75 baz puanlık bir faiz artırımına gitmesini istedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir