Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$62.801
% 6.36
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 62.801
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

İngiltere Merkez Bankasından tahvil hamlesi

GBP/USD
-0,55%

Portföy’e Ekle/Kaldır
Takip listesine ekle
Pozisyon Ekle

Pozisyon başarıyla eklendi:

Lütfen varlık portföyünüze isim verin
Çeşidi: Al Sat
Tarih:

Miktar:
Fiyat
Puan Değeri:

Kaldıraç: 1:1 1:10 1:25 1:50 1:100 1:200 1:400 1:500 1:1000
Komisyon:

Yeni bir takip listesi oluştur Oluştur Yeni varlık portföyü oluştur Ekle Oluştur + Başka pozisyon ekle Kapat

Investing.com – İngiltere Merkez Bankası, 28 Eylül’den (bugün) itibaren uzun vadeli devlet tahvillerinin geçici alımlarını gerçekleştireceğini açıkladı.

Merkez Bankasından yapılan duyuruda tahvil alımlarının 14 Ekim’e kadar süreceği, piyasa işleyişine yönelik risklerin azaldığına karar verildiğinde, alımların sorunsuz ve düzenli bir şekilde tamamlanacağı belirtildi.

İngiltere Merkez Bankası neden tahvil alım kararı verdi?

Ekonomik verilerin ülke ekonomisine dair yavaşlama sinyalleri vermesi, ardından hükümetin açıkladığı vergi indirimlerinin bu yavaşlamayı olumsuz etkileyeceği beklentisi sterlinde tarihi düşüşe neden oldu.

Merkez Bankası hafta başında, finansal varlıkların önemli ölçüde yeniden fiyatlandırılması ışığında finansal piyasalardaki gelişmeleri çok yakından izlediklerine dair açıklama yaptı. Acil bir faiz artışı yapılmayacağı, toplantının takvime bağlı zamanında yapılacağı belirtildi.

Sterlindeki kaybın devam etmesi ve tahvil faizlerinde son yılların zirvesinin görülmesinin ardından Merkez Bankası bugün, tahvil piyasası ve sterlindeki oynaklığın devlet borçlarını olumsuz etkilediğini ifade etti. Yapılan açıklamada piyasadaki işlev bozukluğu devam ederse veya daha da kötüleşirse, finansal istikrara dair risklerin artacağı, bu durumun finansman koşullarının yersiz bir şekilde sıkılaşmasına ve reel ekonomiye kredi akışının azalmasına sebebiyet vereceğine vurgu yapıldı.

Program dahilindeki sıkılaşmada değişiklik olmayacak

Merkez Bankası para politikası içinde yer alan yıllık 80 milyar sterlinlik tahvil azaltımında değişiklik olmadığını, tahvil satışlarının 31 Ekim’de başlayacağını belirtti.

Sterlinde oynaklık arttı

Bugün dolar karşısında değer kaybetmeye devam eden sterlin, Merkez Bankasının tahvil ihraç edileceğini açıklamasının ardından 1,0840’a yükseldi. Ancak ani yükseliş tekrar yerini düşüşe bıraktı. Sterlin/dolar son saatte 1,06’dan işlem görüyor.

Yazar: Necdet Erginsoy

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir