Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.308
% 2.28
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.308
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

OpenAI, Sam Altman’ı Yeniden İşe Alıyor

OpenAI, ChatGPT, Sam Altman, Sam altman işten çıkarma

Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın eski OpenAI CEO’su Sam Altman’ı, yeni bir gelişmiş yapay zeka araştırma ekibine liderlik etmesi için işe almasından sadece iki gün sonra, Yönetim tarafından alınan işten çıkarma kararı geri alındı.

22 Kasım’da şirket, Altman’ın şirket CEO’su olarak geri dönmesini sağlayacak yeni bir anlaşma yapıldığını duyurdu. Şirket, bu kararı resmi bir tweet ile teyit etti. OpenAI’ye göre, şirket ve Altman “ayrıntıları belirlemek için işbirliği yapıyor.” Sam Altman, OpenAI’ye katılma isteğine, işe başlama duyurusunu bir ‘kalp’ emojisiyle retweet ederek karşılık verdi.

Bu ani değişiklikler, şirketin stratejik hedeflerinde veya yönetim vizyonunda yaşanan bir evrimin bir yansıması gibi görünüyor. OpenAI’nın gelecekteki yapay zeka araştırmalarına liderlik edecek isim olarak Sam Altman’ın geri dönüşü, şirketin uzun vadeli hedeflerine odaklanma çabalarını yansıtabilir.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Ayrıca, Altman’ın Microsoft’taki yeni görevinden ayrılma kararı aldığında, OpenAI’ye olan “sevgisini” açıkça paylaştığı ve eklediği ifadeler de dikkat çekiciydi:

Geri dönmeyi ve Microsoft ile olan güçlü ortaklığımızı geliştirmeyi dört gözle bekliyorum.

Nadella, Altman ve başkan Greg Brockman’ın geri dönme kararını destekledi. Nadella, bu kararın OpenAI’nin gelişmeye devam etmesi ve misyonunu güçlendirmesi açısından ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Altman’ın kısa süreli ayrılığı, ekibin birleştirilmesindeki rolünü net bir şekilde ortaya koydu.

Ayrıca, 20 Kasım’da, 700 OpenAI çalışanından 505’inin, yönetim kurulunun Altman’ı kovarak şirketin misyonunu baltaladığını belirten bir mektup imzaladığı bildirildi. Bu olay, şirket içindeki görüş ayrılıklarının boyutunu ve Altman’ın liderlik tarzının çalışanlar arasında nasıl algılandığını gösteriyor.


İlginizi Çekebilir: Binance’ten Sonra Coinbase Harekete Geçti

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir