Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$62.678
% 1.96
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 62.678
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Ontology (ONT) Nedir?

Ontology

Ontology (ONT), blokzincir ağı üzerinden kurumsal yapılara yönelik hizmet ve destek vermek amacıyla geliştirilmiş bir platformdur. Kripto para birimi ise, ONT’dir. 

???????? (???) ??????

Ontology, merkezi olmayan kimlik ve veri çözümleri aracılığıyla Web3’e güven, gizlilik ve güvenlik getirmek için tasarlanmış bir projedir. Web3‘e güvenilir erişim sağlamak için altyapıyı kuruyor ve bireylerin ve kuruluşların yasal düzenlemelere uygun dijital kimlik çözümleri aracılığıyla kullanıcıların ve mahremiyetlerinin her şeyden önce geldiğinden emin olmalarını sağlıyor. 

Ontology blok zinciri, yüksek hızlı, düşük maliyetli bir halka açık blok zinciridir. Gizliliği, şeffaflığı ve güveni artırmak amacıyla Web3’e merkezi olmayan kimlik ve veri çözümleri getirmek için tasarlanmıştır. Bunu başarmak için, kullanıcılara ve işletmelere, ihtiyaçlarına uygun blok zinciri tabanlı çözümler oluşturma esnekliği sağlanırken aynı zamanda mevzuata uygunluk sağlanır.

Ontology’nin Ethereum Virtual Machine (EVM) aracılığıyla Ontology, Ontology Multi-Virtual Machine’in oluşturulmasındaki ilk adım ve zincir için daha fazla birlikte çalışabilirlik olan Ethereum ile sürtünmesiz uyumluluk sağlar. Ontology, kullanıma açılırken NEO blockchain üzerinde bir NEP-5 tokeni olarak başlamış, kendi ONT kripto para biriminde topluluğa dağıtım ve airdrop yapılması için popüler ilk token arzı (ICO) modelini seçmiştir. Bu, hem organik fiyat keşfinin hem de tutkulu bir topluluğun hızlı bir şekilde kurulmasına yardımcı oldu ve projenin müteakip düzenleyici incelemeden kaçınmasına yardımcı oldu.

Örneğin, kısa bir süre için Ontology haber bültenine kaydolan herhangi bir kişi, jeton Binance gibi büyük borsalarda listelendikten kısa bir süre sonra jeton başına 10 $ değerine ulaşan ücretsiz 1.000 ONT airdrop aldı. Ontology, Temmuz 2018’de kendi mainnet hizmetini kullanıma açtı ve artık NEO blockchain’den bağımsız çalışıyor. 

???????? (???) ?? ????? ?? ??? ?????ı???? ???????? 

Ontology, NEO’nun da yaratıcısı olan OnChain şirketi tarafından 2017 yılında yaratıldı. Projenin başında Da Hongfei ve Eric Zhang yer alıyor.

Ontology ONT 

???????? (???) ???? Piyasa Verileri

Piyasa değeri 4.7 milyar TL olan coinin dolaşımdaki miktarı ise 875.25 milyon ONT’dir. Fiyat performansına baktığımız zaman, 3 Mayıs 2018’de 302 TL’lik fiyatı ile zirveyi görürken; 30 Aralık 2022’de ise 4 TL’ fiyatı ile dibi görmüştür. CoinMarketCap’te listelenen 1.8 milyar aktif kripto para birimi arasında 151. Sırada bulunmaktadır. 

???????? (???) ???? ??̈????? ???

Ontology ağı, tamamen merkeziyetsizdir ve bu yüzden bağlı cihazların yarısından fazlasının etkilenmesi gerekir yani siber saldırılara karşı oldukça dayanıklıdır. 

???????? (???) ???? ???ı? ???ı? ??ı?ı??

ONT Coin Hali Hazırda Binance, OKX, KuCoin gibi nerdeyse tüm büyük borsalarda listeli durumdadır. ONT satın almanın en kolay yolu ise Türk Lirası ile dönüşümler yapmak için BinanceTR borsasını, ONT satın almak için ise Binance borsasını kullanabilirsiniz. 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir