Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.600
% 1.01
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.600
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

OneCoin’in Kurucusu 20 Yıl Hapis Cezası Aldı!!!!

OneCoin'in Kurucusu

ABD mahkemesi OneCoin’in kurucusu Karl Sebastian Greenwood, 3,5 milyon kişiyi dolandırmaktan 20 yıl hapis ve 300 Milyon dolar para cezasına çarptırıldığını duyurdu.

2014 yılında Kripto Kraliçesi olarak bilinen Ruja Ignatova ve Karl Sebastian Greenwood OneCoin’i kurmuşlardı. OneCoin 2014-2016 yılları arasında 3.5 milyon insandan 4 milyar doların üzerinde para yatırımı aldı. İlk olarak 30 Eylül 2015’te Bulgaristan Mali Denetim Komisyonu (FSC) kullanıcıların OneCoin’e dikkat etmeleri konusunda uyardı. 2016’nın 4.üncü çeyreğine kadar OneCoin faaliyetlerine devam etti.

2017 yılında ise hiçbir açıklama yapılmadan OneCoin faaliyetlerini sonlandırdı. Borsa kapatıldıktan sonra olayla ilgili soruşturma başlatan ABD hükümeti iki kurucunun yakalanması için mahkeme kararı çıkardı.

Greenwood Temmuz 2018’de Tayland’ın Koh Samui adasındaki evinde polisler tarafından göz altına alındı. Mahkeme OneCoin gelirlerinin %5’inin Greenwood’a gittiğini söyledi.

ABD hükümeti,Tayland hükümetinden Greenwood’un iadesini istedi ve kabul edildi.

ABD Başsavcısı Damian Williams şunları söyledi: “OneCoin’in kurucusu ve lideri olarak Karl Sebastian Greenwood, şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük dolandırıcılık planlarından birini yürüttü. Greenwood ve aralarında kaçak Ruja Ignatova’nın da bulunduğu suç ortakları, hiçbir şeyden haberi olmayan kurbanları ‘finansal devrim’ vaadiyle milyarlarca dolardan dolandırdılar ve OneCoin’in ‘Bitcoin katili’ olacağını iddia ettiler. Aslında OneCoins tamamen değersizdi ve Greenwood kendi ceplerini 300 milyon dolardan fazla parayla doldururken yatırımcılara hiçbir şey kalmadı. Bu uzun cümlenin finans sektöründe yankı bulmasını ve yatırımcılara yalan söyleme ve dolandırıcılık yoluyla kripto para birimi ekosistemini istismar etme eğiliminde olabilecek herkesi caydırmasını umuyoruz.” dedi

OneCoin’in kurucusu IGNATOVA ise 2017 yılından beridir arama kararı olmasına rağmen yakalanamadı.

FBI‘ın 2022 yılında en çok aranan 10 kişi listesine IGNATOVA’yı ekledi ve IGNATOVA‘nın tutuklanmasına yardım edecek olan bilgiye 100 bin dolarlık ödül verecek. En son 2017 yılında Yunanistan’a seyahat ettiği bilinen Ignatova’nın nerede olduğu belirsizliğini korumaktadır.

En Hızlı Haber Takibi İçin telegram kanalımıza katılabilirsiniz katılmak için tıklayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir