Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.736
% 0.34
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.736
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

CoinEx $27 Milyon Değerinde Saldırıya Uğradı!

coinex

Bir CoinEx sıcak cüzdanı, $27 milyon değerindeki tokenleri , hiçbir geçmişi olmayan bir cüzdana aktardı. Bu durum borsa ekibi tarafından ‘anormal para çekme’ olarak adlandırıldı.

12 Eylül’de kripto borsası CoinEx, alım-satım geçmişi olmayan bir adrese  büyük çıkışlar yaşadı. Bu da güvenlik uzmanlarının borsanın saldırıya uğradığından şüphelenmesine yol açtı. Blockchain güvenlik platformu Cyvers Alerts, kayıpların yaklaşık $27 milyon olduğunu tahmin etti.

Yaklaşık 13:21 UTC’de, bilinen bir CoinEx sıcak cüzdanı  4.947 Ether transfer etti. Alıcı hesabın bu işlemden önce herhangi bir geçmişi yoktu. Bu işlemin hemen ardından CoinEx sıcak cüzdanı, büyük miktarda token’ı aynı adrese aktarmaya başladı.  

Yaklaşık 408.741 Dai stablecoin, $2,7 milyon Graph (GRT) tokeni, 29.158 Uniswap token ve diğer birçok token cüzdandan aktarıldı.Blockchain güvenlik firması PeckShield, çıkışın “şüpheli” olduğunu bildirdi. CryptoQuant araştırma başkanı Julio Moreno da CoinEx cüzdanının davranışının “tuhaf” olduğunu, çünkü Ether rezervlerinin sıfır olduğunu iddia etti.

CoinEx, saat 17:25 UTC’de Twitter’da platformun şüpheli para çekme işlemleriyle karşılaştığını doğruladı . Borsa, “Risk Kontrol Sistemimiz, CoinEx’in borsa varlıklarını depolamak için kullanılan çeşitli sıcak cüzdan adreslerinden anormal para çekme işlemlerini tespit etti” dedi. Ne olduğunu belirlemek için “özel bir soruşturma ekibinin” atandığını da ekledi.Ekip ayrıca geri çekilen kripto paranın borsanın toplam rezervlerinin küçük bir kısmı olduğunu söyledi. Kullanıcıların bu ihlalden kaynaklanan herhangi bir kayıp için %100 tazminat alacağını ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir