Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.862
% 1.38
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.862
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Kripto Sahtekarına Büyük Ceza!!

Kripto,OneCoin,Ponzi,Sebastian Greenwood

OneCoin’in kurucularından biri olan Sebastian Greenwood, 2014 yılında başlayan ve yasal bir yatırım fırsatı olarak tanıtılan ancak aslında büyük bir kripto dolandırıcılığı olduğu ortaya çıkan projesi nedeniyle mahkeme tarafından suçlu bulundu. Greenwood, 3.5 milyondan fazla kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve ayrıca OneCoin projesinden elde ettiği iddia edilen 300 milyon doları geri ödeme cezasına çarptırıldı.

46 yaşındaki Greenwood’un, projeden bu büyük miktarda para çaldığı mahkeme kararlarına yansımıştı. Dolandırıcılık olayı büyük bir uluslararası çapta gündeme gelmiş ve çok sayıda insanın maddi zarara uğramasına neden olmuştu. Mahkeme kararı, kripto para dolandırıcılığına karşı alınan ciddi tedbirlerin bir örneği olarak kayda geçti.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


OneCoin,Ponzi sistemi dolandırıcılığı örneği olarak tarihe geçti. Bu dolandırıcılık düzeni, erken dönem yatırımcıların paralarını, daha sonraki dönemlerde sisteme dahil olan yatırımcıların paralarıyla ödeyerek devam ettiriliyordu. Ancak piramit büyüdükçe daha fazla fon gerektiği için yeni müşteri gelmeyince tüm yapı çökmüştü. OneCoin piramidinde toplam dolandırıcılık miktarının 4 milyar doları aştığı iddia edilmişti.

Karl Sebastian Greenwood, bu devasa dolandırıcılık skandalında suçlu bulundu ve 2018 yılında Tayland’da yakalandı. Diğer kurucu Ruja Ignatova ise 2017 yılından bu yana kayıp ve FBI’ın en çok arananlar listesinde yer alıyor.

Kripto sektöründe yaşanan bu dolandırıcılık olayı, finans dünyasının en büyük skandallarından biri olarak hafızalarda kaldı. OneCoin, insanların milyonlarca dolarını kaybetmelerine neden oldu ve finansal dünyada daha fazla düzenleme ve denetim çağrılarını beraberinde getirdi. Dolandırıcıların adalet önünde hesap vermesi, bu tür suçların ciddiye alındığını gösteriyor.


İlginizi Çekebilir:Binance.US CEO’su İstifa Etti!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir