Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.447
% 0.55
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.447
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Nasdaq, Hashdex Ethereum ETF’sini Listelemek İçin Sec’e Başvurdu

Nasdaq borsası, Brezilyalı varlık yöneticisi Hashdex’in hem spot eter hem de vadeli işlem sözleşmelerini elinde tutmak isteyen bir Ethereum ETF’sini listelemek için Sec’e başvurdu.

Hashdex Nasdaq Ethereum ETF olarak adlandırılan fon, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na emtia havuzu operatörü olarak kayıtlı ve Ulusal Vadeli İşlemler Birliği üyesi olan Toroso Investments tarafından yönetiliyor.

Fon yöneticileri onaylanma için şansını orta yolda zorlamış durumda. Önerilen vadeli ve Spot Etf’den Sec sadece ilkini onayladı. Spot Etf’nin onaylanması Sec’in bazı yaptırımları yüzünden zorlayıcı olabilir.

Hashdex’in yatırım hedefi, hisselerinin Nasdaq Ether Referans Fiyatı ile günlük değişiklikleri yansıtmasını sağlamaktır. Ayrıca CME’de listelenen Ethereum Etf’i, nakite yatırım yapmayı planlamaktadır.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Nasdaq, yayınladığı 19b-4 formunda,

“Fon, spot piyasada fiyat manipülasyonuna daha duyarlı hale gelebilecek %100 spot Ether tutmak yerine, Spot Ether, Ether Vadeli İşlem Sözleşmeleri ve nakit karışımını elinde tutacak” dedi.

Nasdaq, “Fon, Spot Ether’e ek olarak Ether Vadeli İşlem Sözleşmeleri ve nakit tutarak spot piyasaya olan bağımlılığını azaltıyor ve böylece düzenlenmemiş Ether spot borsalarındaki potansiyel manipülasyona ilişkin endişeleri hafifletiyor” diye devam etti.

“Bunun yerine Fon, düzenlenmemiş spot borsalara kıyasla daha yüksek düzeyde şeffaflık ve gözetim sağlayan, düzenlenmiş bir borsa olan CME Piyasasında işlem gören Ether Vadeli İşlem Sözleşmelerine ve Ether vadeli işlem EFP’lerine güvenecek.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir