Kriptolar:
29620
Bitcoin:
$61.094
% 1.28
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.20
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 2.05
Korku & Açgözlülük:
55 / 100
Bitcoin:
$ 61.094
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Onchain Analizi Bir Düşüşe İşaret Ediyor!

Onchain Analizi Tepe

Onchain Analizi Bir Düşüşe İşaret Ediyor! Son dönemde Bitcoin, 44 bin dolar civarında istikrarlı bir seyir izliyor. Ancak, bu istikrarlı fiyat aralığı piyasa eğilimleri hakkında çok fazla bilgi vermiyor. Daha açıklayıcı bir analiz için, vadeli işlemler piyasasındaki hassasiyeti anlamak önemlidir.

Bu hassasiyetin anahtarı, fonlama oranlarına odaklanmaktadır. Bu oranlar, long ya da short pozisyon tutan traderlar arasında alınıp satılan ve sürekli vadeli kontrat piyasası fiyatları ile spot piyasa fiyatları arasındaki farka bağlı olarak belirlenen periyodik ödemelerdir. Temelde, fonlama oranları sürekli vadeli işlemler piyasasındaki piyasa hassasiyetinin bir göstergesidir.

Bu oranlar pozitif olduğunda, short pozisyonlu yatırımcıları tazmin etmeye hazır olan long pozisyonlu yatırımcıların baskın olduğunu gösterir. Onchain Analizi yeni bir düşüş olabileceğini gösteriyor.

Onchain Analizi
Kaynak: CryptoQuant

Dikkatinizi çekebilir: Solana 100 Doları Aştı!

Son dönemde, bu fonlama oranları sürekli olarak pozitif bir trend izliyor ve vadeli işlemler piyasasında yükseliş eğilimi görülmektedir. Bu iyimserlik doğal olarak endişe verici olmasa da, temkinli olmak büyük önem taşır. Eğer bu trend devam ederse, piyasa kısa vadede önemli bir değişiklik yaşayabilir. Özellikle, piyasayı etkileyecek hızlı bir satışın gerçekleşebileceği potansiyel bir ‘uzun pozisyon likidasyon dalgası’ riski bulunmaktadır. Bu olasılık, bu piyasa göstergelerini titizlikle izlemenin gerekliliğini vurgulamaktadır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir