Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.999
% 0.71
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.999
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

On-Chain Verisi Boğaya İşaret Etti!

On-Chain Verisi Boğaya İşaret Etti! NVT, bir koinin piyasa değerini toplam BTC on-chain işlem hacmine bölen bir hesaplama yöntemidir. Eğer bir koinin piyasa değeri, on-chain gerçekleşen BTC işlemlerine göre oldukça yüksekse, mevcut fiyatın aşırı değerli bir alanda olduğu yorumu yapılır (2,2). Diğer yandan, piyasa değeri, on-chain gerçekleşen BTC işlemlerine göre oldukça düşükse, bu durumda On-Chain Verisi mevcut fiyatın düşük değerli bir alanda bulunduğunu gösterir (-1,6).

On-Chain Verisi
Şu anda, bu göstergenin değeri 2,19’dur ki bu da mevcut BTC piyasa değerinin oldukça yüksek bir değerlemeyle karşı karşıya olduğunu işaret etmektedir. Ancak geçmiş verilere bakıldığında, piyasa değeri artışları genellikle BTC fiyatlarının yükselmesine yol açmış ve bu durum sık sık ek fiyat artışlarına ve boğa piyasalarına geçişlere neden olmuştur.

Dikkatinizi çekebilir: APTOS’dan Yeni Ortaklık!

Bu nedenle, NVT altın kesim göstergesinin aşırı ısınma sinyalini sadece aşırı değerlenmiş bir alan olarak görmek yerine, gelecekte bir boğa piyasasına geçiş olasılığına odaklanmak daha mantıklıdır. Ayrıca, aşırı satım bölgeleri olan -1,6’nın altındaki değerlere odaklanmak da önemlidir. NVT altın kesim göstergesi, geçmişte aşırı satım bölgelerinin toparlanma dönemlerinde ve boğa piyasalarında iyi alım fırsatları sunduğunu göstermiştir, bu yüzden bu göstergeyi yakından takip etmek faydalı olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir