Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.096
% 3.88
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.096
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Octopus Network Çalışanlarının %40’ını İşten Çıkardı

Octopus Network

NEAR Protokolü üzerine yerel olarak inşa edilmiş merkezi olmayan bir uygulama zinciri ağı olan Octopus Network, mevcut piyasa koşullarına uyum sağlamak için “yeniden yapılandırma” yapacağını duyurdu.

Yeniden yapılandırma sürecinin bir parçası olarak Octopus Network, 30 üyesinden 12’sini oluşturan ekibinin yaklaşık %40’ını işten çıkaracak. Kalan personel de %20 maaş kesintisine tabi tutulurken, ekip token teşviki süresiz olarak askıya alınacak.

Octopus Network’ün kurucusu Louis Liu’ya göre, daha önceki kripto kışlarını yaşamış olmasına rağmen, “bu kış diğerlerinden çok farklı.” Liu, bu mevcut “kripto kışının en az bir yıl daha, belki de çok daha uzun süreceğini” tahmin ettiğini söyledi ve “Web3 girişimlerinin çoğu hayatta kalamayacak” diye ekledi.

Kurucu, kripto kışında hayatta kalabilmek için işten çıkarmalar ve maaş kesintilerine ek olarak, ağın bir strateji değişikliğine gitmesi gerekeceğini de paylaştı; bu, operasyonları yoğunlaştırmayı ve yeni stratejinin temel taşları olarak NEAR ve IBC ile inşa etmeye odaklanmayı içerecek.

Son aylarda birçok şirket hayatta kalabilmek için personel çıkarmak ve zor kararlar almak zorunda kaldı. Aralık ayında kripto para borsası Bybit, ayı piyasasında ayakta kalabilmek amacıyla ikinci tur işten çıkarmalar yaptığını duyurdu. Bundan önce Bybit’in çalışan sayısı iki yıl içinde birkaç yüzden 2.000’in üzerine çıkmıştı.

Aynı ay içinde Swyftx adlı Avustralyalı bir kripto borsası da “en kötü senaryo” olarak adlandırdığı duruma hazırlık olarak personelinin %35’ini işten çıkardı. Swyftx toplam 90 personelini işten çıkardı. Şirketin CEO’su Alex Harper, FTX’e herhangi bir maruziyeti olmamasına rağmen, şirketin FTX’in çöküşünden kaynaklanan dalgalanmaya “dayanıklı olmadığını” paylaştı.

Mevcut piyasa koşulları düşmeye devam ederse, daha fazla işten çıkarma potansiyel olarak kripto işgücünü vurabilir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version