Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.563
% 1.94
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.563
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Bu Ülke, Mayıs Ayında Kripto Yönergesi Çıkartıyor

O Ülke, Mayıs Ayında Kripto Yönergesi Çıkartıyor

Kripto sektörüne dair önemli adımlar atan ülke, kripto para borsalarının lisanslama yönergelerini Mayıs ayında yayınlayacağını duyurdu.

Hong Kong Menkul Kıymetler Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), kripto para borsalarının lisanslama yönergelerini Mayıs ayında yayınlayacağını duyurdu. Yeni yönergelerin, 1 Haziran’dan itibaren perakende yatırımcılara ticaret hizmetleri sunacak olan kripto ticaret platformlarına destek sağlaması bekleniyor.

SFC’nin CEO’su Julia Leung, lisanslama rejimine ilişkin danışma sürecinde ilgili taraflardan 150’den fazla yanıt aldıklarını belirtti. Yönergelerin temel hususlarından bazıları, Kara Para Aklamayı Önleme (AML) ve Müşterini Tanı (KYC) yasal gereklilikleri gibi konuları içeriyor.

Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcısı (VASP) lisans sahiplerinin çoğu için onay beklenirken, bazı ticaret platformları SFC’nin gözetimi altında yatırımcılara kripto ile ilgili hizmetler sunmaya başladı bile. OSL ve Hashkey Group gibi birkaç ticaret platformu, SFC’den halihazırda lisans almış olanlar arasında yer alıyor.

Hong Kong’un kripto tutkusu, Pekin’den ince bir onay aldıktan sonra artmıştı. Ancak bazı ticaret platformları, uzun vadeli kalmayı tercih etmediler. Bitget gibi bir kripto borsası, 1 Haziran’da yürürlüğe girecek olan Hong Kong VASP rejimi nedeniyle Hong Kong müşterilerine hizmet sunmayı bırakacağını açıkladı.

Hong Kong, dünya genelindeki kripto para birimi ticaretinin önemli bir merkezi haline gelmeye devam ediyor. Ancak, SFC’nin yeni lisanslama yönergeleriyle birlikte, bölgedeki kripto para birimi ticareti daha da düzenlenecek ve güvenli hale getirilecek.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir