Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.058
% 1.16
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.058
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Nvidia En Çok İşlem Gören Hisse Senedi Oldu!

Son 30 işlem seansında Nvidia, Wall Street’in Birleşik Devletleri’nde en çok işlem gören hisse senedi olarak Elon Musk’ın Tesla’sını geride bıraktı.

Büyük ölçüde grafik işlem birimi (GPU) üreten Nvidia, yapay zeka (AI) ekipmanına olan artan küresel talep ortamında %265‘lik bir yıllık artışla gelirini 22,1 milyar dolar olarak açıkladı.

Son dönem finansal sonuçlara göre, Şirket, Q4’te 22.1 milyar dolar gelir elde etti ve bu rakam önceki çeyreğe göre %22 artarken, bir önceki yıla göre %265 arttı. Şirketin kurucusu ve CEO’su Jensen Huang, satışlardaki artışı hızlandırılmış hesaplama ve yaratıcı AI talebindeki artışa bağladı. Yonga üreticisi şu anda 1.67 trilyon dolarlık bir piyasa değerine sahip.

Nvidia En Çok İşlem Gören Hisse Senedi Oldu !
Nvidia’nın 2024 mali yılının dördüncü çeyrek özeti, %22’lik bir çeyreklik büyüme ve %265’lik bir yıllık büyüme gösteriyor. Kaynak: investor.nvidia.com

Sonuç, Nvidia’nın Elon Musk’ın Tesla’sını geride bırakarak Wall Street’te en çok işlem gören hisse senedi haline gelmesiyle birlikte ortaya çıktı. Son 30 işlem seansında, yaklaşık olarak 30 milyar dolar değerinde Nvidia hisse senedi işlem gördü, aynı dönemde Tesla için bu rakamın yaklaşık olarak 22 milyar dolar olduğu Reuters tarafından bildirildi.

Nvidia En Çok İşlem Gören Hisse Senedi Oldu !
Nvidia, Reuters tarafından oluşturulan LSEG verilerine göre, 30 günlük ortalama işlem hacmi temel alındığında Tesla’yı geride bırakarak en çok işlem gören hisse senedi haline geliyor.

27 Ocak’ta Musk, Tesla’nın sadece 2024 yılında Nvidia’dan yapay zeka donanımı temin etmek için 500 milyon doların üzerinde harcama yapma planını doğruladı. Dedi ki:

“Yapay zekada rekabet edebilmek için gerekli minimum yatırım miktarı şu anda en az birkaç milyar dolar düzeyindedir.”

Tesla’nın ayrıca, Nvidia’nın en büyük GPU üreticisi rakibi olan AMD’den yapay zeka ile ilgili donanım satın alma planları bulunmaktadır.

RTX serisi, ilk kez Eylül 2018‘de tanıtıldı ve genaratif yapay zeka meraklıları, oyuncular ve yaratıcılar için başvurulacak bir platform olarak görülüyor. 2023‘ün üçüncü çeyreğinde Nvidia, 1.2 trilyon dolarlık güçlü bir piyasa değeri tarafından desteklenen 18.1 milyar dolar gelir elde etti.

Aralık 2023’te, Meta’daki Facebook AI Araştırma’nın baş yapay zeka bilimcisi Yann LeCun, Nvidia’nın mevcut yapay zeka donanım endüstrisindeki üstünlüğünü kabul etti. Ayrıca, çip üreticisinin yapay zeka savaşını ateşlediğini belirtti.

“Evet, Jensen’i tanıyorum. Bir yapay zeka savaşı var ve o silahları sağlıyor.”

Öte yandan, LeCun, generatif yapay zeka sistemlerini eğitmek için metin tabanlı modellerin aşırı kullanımını eleştirdi. “Metin, bilgi kaynağı olarak çok zayıf,” dedi ve ekledi: “Bir sistemi 20.000 yıl okuma malzemesiyle eğitin, hala A’nın B’ye eşit olduğunu anlamazlar.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir