Kriptolar:
29758
Bitcoin:
$67.061
% 0.23
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 1.54
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 67.061
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Notcoin Nedir?

notcoin

Son birkaç hafta içinde, kripto para dünyasında en popüler konulardan biri Notcoin oldu. Notcoin birden fazla kripto para borsasında listelenmesinden sonra kullanıcılarda da dikkatler Notcoin’e döndü. Bu basit dokun-kazan oyunu gerçek dünya değerine sahip ödül vaadiyle büyük ilgi görüyor. Ancak, Notcoin’in geleceği hakkında bazı soru işaretleri de akıllarda bulunuyor. Peki Notcoin nedir? Notcoin nasıl çalışır? Detaylar haberimizde sizlerle.

Notcoin Nedir?

Notcoin, Telegram mesajlaşma uygulamasının içinde bulunan viral bir dokun-kazan oyunudur. Kullanıcılar, nihayetinde gerçek dünya değerine sahip kripto tokenlerine dönüştürülecek tokenler kazanabilirler.

Açık Ağ Nedir?

Açık Ağ (TON), merkeziyetsiz bir blok zinciri ekosistemidir. Notcoin oyununa ev sahipliği yapmanın yanı sıra, TON blok zinciri çeşitli DeFi uygulamalarına, oyunlara, NFT’lere ve diğer web3 projelerine de ev sahipliği yapmaktadır.

Notcoin’in Hedefleri:

Notcoin’in kurucu ortağı Sasha Plotvinov, token dağıtımında bir deney olarak tanımlıyor. Yeni tokenlerin birçoğu kurumsal yatırımcılar tarafından satın alındığı için birçok yeni kripto, tokenlerini gerçek topluluk üyelerine ulaştırmakta zorlanıyor. Notcoin, token dağıtımını oyuna dönüştürme yönteminin tokenleri elde etmenin daha adil ve doğrudan bir yolunu sağlayacağını umuyor. Tokenler yalnızca uygulamada oynayan kişilere açık olduğundan, Plotvinov projenin TON Foundation üyelerini eğlenceli bir şekilde ödüllendirebileceğini umuyor.

Notcoin’in diğer bir amacı da kripto sisteminin lansmanını basitleştirmektir. Plotvinov, birçok airdrop’un kripto balinaları ve sosyal medya fenomenleri tarafından manipüle edildiğini düşünüyor. Notcoin ekibi, pazarlama döngülerinin örüntüsüne kapılmaktan kaçınmayı, ayrıntılı kapalı beta sistemleri oluşturmayı, yatırımcıları takip etmeyi ve umut verici devasa özellikler sunmayı amaçlıyor. “Gördüğünüz, elde ettiğinizdir” sloganı ile çalışırlar. Plotvinov, bunun fiyat manipülasyonunu ve lansmanı aşırı karmaşık hâle getirmeyi önleyeceğini umuyor.

Notcoin Nasıl Çalışır?

İnsanlar, Telegram mesajlaşma uygulamasını indirip açarak Notcoin’e erişebilirler. Dokun-kazan oyunu, basit görevleri gerçekleştirerek ve token simgesine dokunarak token kazanmanızı sağlar. Her dokunuş, hesabınıza bir Notcoin eklenmesiyle sonuçlanır. Dokunduğunuzda, enerji limitiniz azalır. Ancak, dokunmadığınız zamanlarda enerji limitleri yeniden dolar.

notcoin nedir

Notcoin, oyunculara her gün altı ücretsiz destek sağlar. Bu da dokunma yeteneklerini üst düzeye çıkarabilir ve enerji limitlerini yeniden doldurabilir. Oyuncular, ücretli destek almak için oyun içi coin harcayabilirler. Enerji limiti artışlarını gerçek dünyadaki para birimiyle ödemenin hiçbir yolu yoktur. Bu nedenle, yalnızca Notcoin oyuncuları avantaj satın alabilirler. Telegram Premium kullanıcıları, bonus token kazançları gibi bazı ekstra avantajlardan yararlanabilirler. Çok fazla dijital para birimi kazanan oyuncular, Gümüş veya Platin gibi çeşitli sıralara girebilirler.

Yaklaşan Airdrop NOT

Kullanıcılar, Notcoin para birimini toplamak için yarışıyorlar çünkü nihayetinde gerçek dünyadaki kripto tokenleri ile takas edebiliyorlar. Notcoin ekibi, oyunun mevcut madencilik aşamasının sona ermesinin ardından kullanıcıların oyun içi coinlerini TON blok zincirine göre dijital para birimiyle takas edebileceklerini söyledi. Airdrop, yalnızca Notcoin dokun-kazan oyununa katılan ve basit görevleri yerine getiren kişilerin katılımına açık olacak. Airdrop’un ne zaman gerçekleşeceği henüz belirlenmedi ancak ekibin Nisan ayının ilk iki haftasında gerçekleşeceğini belirttiği biliniyor.

Token Ekonomisi NOT

Notcoin, oyun içi para birimini NOT adı verilen kripto tokenlerine dönüştürmeyi planlıyor. Proje, bir Notcoin’i bir NOT tokenine dönüştürmek yerine, kaç kullanıcının Notcoin madenciliği yaptığına göre kur oranını ayarlayacaktır. Tam dönüştürme oranı henüz herkese açık olarak paylaşılmad

Ayrıca, NOT token ekonomisinin nasıl etki edeceğine dair çok fazla bilgi de yoktur. Notcoin, uzun teknik makaleler veya abartılı pazarlama kampanyaları olmadan kolay ve sorunsuz bir deneyim sunmaya kendini adamıştır. Bu nedenle kullanıcılar, tokenlerin tam olarak nasıl dağıtılacağını veya token arzının nasıl görüneceğini tam olarak bilmiyorlar. Bugüne kadar 8,9 trilyona yakın notcoin çıkarılmıştır ancak uygulama aktif olmayan hesapların notcoinlerini yaktığından, nihai toplam NOT biraz farklı görünebilir.

NOT’un Popülerliği

Ocak 2024’ün başlarında Notcoin piyasaya sürüldüğünde, ekibi bunu pazarlamak için fazla şey yapmadı. Ancak, Telegram kullanıcıları yeni oyunu fark etti ve incelemeye başladı. Kapatılan beta ve referans sistemi 550.000 kullanıcıya ulaştı. Notcoin, resmî olarak yayınlanmasından sonraki 10 gün içinde tamamen ağızdan ağıza ilan ile toplam 6,3 milyon kullanıcıya ulaştı. Daha fazla insan oyunu kendileri denedikçe bağımlılık yaratan ve eğlenceli oyunları da yayılmaya başladı.

Birçok kullanıcı için başlıca itiraz, birbirleriyle rekabet etmektir. İnsanlar Gümüş ligde yer alma veya arkadaşlarından daha yüksek bir enerji limitine sahip olma konusunda övünmekten keyif aldılar. Bu o kadar etkili oldu ki, Notcoin şu anda 30 milyondan fazla kullanıcıdan oluşan bir oyuncu tabanına sahip. Telegram Premium üyelerinden üçte biri Notcoin’i oynuyor ve resmî lansmanından bu yana en popüler TON ekosistemi kripto projelerinden biri oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir