Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$61.467
% 2.43
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 61.467
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Northzone, Web3 Yatırım Fonu Başlattı

İngiltere merkezli risk sermayesi şirketi Northzone, Web3 için 1 milyar euroluk fonun başlatıldığını duyurdu.

Northzone’un Web3 fonu başlatmasının ardından, firma ortağı Wendy Xiao Shadeck, Web3’ü firma için temel sektör olarak tanımladı.

Northzone’dan Web3 Hamlesi

Londra merkezli risk sermayesi şirketi Northzone, yapılan bir duyuruya göre kripto ve fintech girişimlerine yatırım yapmak amacıyla 1 milyar Euro’luk bir fon başlattı. 

1996 yılında genel bir yatırımcı olarak kurulan Northzone, açık bankacılık uzmanı  TrueLayer gibi fintech firmalarından  ve şimdi al sonra izle devi Klarna’dan Web3’ü keşfettiği söylenen müzik akışı platformu Spotify’a kadar çok çeşitli teknoloji şirketlerine yatırımlar yaptı. Bununla birlikte şirket aynı zamanda kripto altyapısı girişimi Magic Labs, web3 gizlilik şirketi Sunscreen ve DeFi protokolü Gro’yu portföy şirketleri olarak sayıyor.

Schadeck verdiği bir röportajda şunları söyledi:

“Web3 ve web2 ikisi, muhtemelen bu fon döngüsünün ömrü boyunca birleşmeye başlayacak. Örneğin, son fonumuzdaki bazı web2 fintech şirketleri token’larını piyasaya sürdü ve bazı oyun şirketlerimiz takip turlarını Web3 VC’lerden almaya karar verdi bu yüzden tam olarak tanımlamanın nerede olacağını söylemek gerçekten zor.”

Northzone ortaklarından Wendy Xiao Schadeck, Web3’ü firma için “temel sektör” olarak nitelendirdi.  Uzun bir kripto kışının başlangıcında, Temmuz 2018’de  kripto yatırım tezini yazdı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir