Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.165
% 0.11
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.165
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Ethereum birleşmesi, PoW algoritmasının sonu mu demek?

Ethereum’un kurucu ortaklarından Anthony Di lorio’ya göre Merge, teknolojik değişimden en iyi şekilde yararlanmak isteyen insanlar arasında bir rekabet başlatacak.

CoinDesk TV’nin First Mover programına katılan Di lorio, “Pek çok insanın ortaya çıkıp bu büyük olay ile ilgili bir şeyler yapmaya çalıştığını göreceksiniz. Bunu bir şekilde çıkar sağlamak, gündem oluşturmak ya da belli bir çatala yönelmek için yapacaklar.” dedi.

Di lorio bu açıklamaları, Ethereum blok zincirinin proof-of-work (PoW) protokolünden daha hızlı ve enerji verimliliği daha yüksek proof-of-stake (PoS) protokolüne geçişinden hemen önce yaptı. Öte yandan bazı sektör liderleri PoW için odada hâlâ yeterince yer olduğunu düşünüyor.

Tron kurucusu Justin Sun, Merge’den önce milyonlarca dolarlık ETH satın aldı ve şu anda Ethereum blok zincirinde PoW protokolüne devam edecek bir çatal oluşturulması için bir kampanya yürütüyor.

Decentral ve Jaxx’ın kurucusu ve CEO’su Di Lorio, Ethereum tarafından harcanan zaman ve enerji tüketimi göz önüne alındığında ve PoS’un daha yüksek bir sistem olduğunu söyleyen büyük oyuncuların sayısı düşünüldüğünde, PoW’un kullanımda kalmak için yeterli desteği bulamayacağını söylüyor.

Di lorio ayrıca Ethereum kurulduğundan beri bu ağın bir gün PoS protokolüne geçiş yapacağının belli olduğunu aktarıyor. Di lorio, “PoW yolun dışına çıkacak. Ancak insanlar bu durumdan faydalandıktan sonra…” diyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir