Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.094
% 0.82
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.094
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Nomic ve Babylon, Likit Bitcoin Staking İçin İşbirliği Yapıyor

Merkeziyetsiz Bitcoin bridge sunan bir Layer 1 blockchain platformu olan Nomic, Bitcoin sahiplerine varlıklarını kaybetmeden stake ederek kazanç sağlamanın yeni bir yolunu sunmak için Bitcoin staking protokolü Babylon ile ortaklık kurarak stBTC adlı likit Bitcoin staking token’ını piyasaya sürdü.

Nomic, yerel tokeni NOM’a sahip olan bir ortaklık ile bitcoin staking protokolü Babylon ile LST’yi piyasaya sürdü. Babylon, staked Bitcoin ve staked NOM kullanarak Nomic’in güvenliğine çift-staking yapılmasına yardımcı olacak.

Bireyler, bitcoinlerini Nomic’e staking yapmak için Babylon’u kullanabilir ve kullanıcıyı bitcoin karşılığında NOM ve nBTC ile ödüllendirir. nBTC kripto parası, Inter-Blockchain Communication Protocol (IBC) ile uyumlu bir token olarak bitcoin’in 1:1 sahipliğini yansıtır. Bu standartlaştırılmış protokol, birçok blockchain’in birbirleriyle işlem yapmasını sağlar. Bu nedenle, kullanıcılar nBTC’yi merkezi olmayan Cosmos borsası Osmosis, Cosmos Hub ve diğer DeFi protokolleri üzerinde kullanabilirler.

Nomic ekibinin bu yılın ilerleyen zamanlarında bir fonlama turu düzenlemeyi planladığı belirtiliyor. stBTC şu anda bir test ağında ancak bir Nomic sözcüsü, The Block’a verdiği demeçte, Babylon’un aynısını yaptığında ana ağa geçeceğini belirtti. Blockchain teknoloji firması Turbofish, Nomic’in kurucusu ve katkıda bulunanıdır.

Turbofish CEO’su Matt Bell, “Nomic ve Babylon, Bitcoin’e iki önemli temel sağlıyor: merkeziyetsiz saklama ve staking” dedi. “İkisini bir araya getirerek, etkileri büyütülüyor ve ortalama Bitcoin sahiplerinin staking yoluyla getiri elde etmesi için daha pratik bir çözüm sağlanıyor. stBTC gibi yeniliklerin ortaya çıkmasıyla, Bitcoin DeFi’nin Ethereum DeFi’nin işlem hacimleri ve toplam değeri kilitlenmesiyle rekabet etme potansiyeli bulunmaktadır.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir