Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.212
% 4.25
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.212
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Coinbase 1. Çeyrek İşlem Geliri %89 Artacağı Tahmin Ediliyor

Coinbase, Senatör, Düzenleme

Küresel kripto para borsası Coinbase’in 2024’ün ilk çeyreğine ait işlem gelirlerinin %89 oranında artarak 1 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu artışın arkasında ise şirketin kendi Layer 2 çözümü olan Base’den elde ettiği gelirler yatıyor.

Messari isimli kripto araştırma şirketi Coinbase’in 2024’ün ilk çeyreğine ait performansı için oldukça iyimser tahminlerde bulundu. Şirketin kıdemli araştırma analisti Kunal Goel, yaptığı analizlerde Coinbase işlem gelirlerinde %89’luk bir artış öngördü.

Coinbase Q1 2024 Kazanç Tahmini

Messari raporuna göre, Coinbase’in net gelirinin 1,5 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu %65’lik çeyreklik bazındaki muazzam büyüme, şirketin son üç çeyrekteki olağanüstü performansının devamı niteliğinde.

Coinbase’in işlem gelirlerinin net gelirin %66’sını oluşturması öngörülüyor. Bu artışın arkasında ise Bitcoin spot ETF’lerinin onaylanması ve Bitcoin fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasıyla birlikte gelen işlem hacmindeki artış yatıyor. Messari tahminlerine göre, işlem hacmi birinci çeyrekte iki katına çıktı.

Goel ayrıca Coinbase’in Wall Street’in 1,2 milyar dolarlık brüt gelir tahminlerini aşmasını bekliyor. Şirketin işlem hacmi verilerinden elde edilen bilgiler, perakende yatırımcıların oynadığı önemli role işaret ediyor. Bu yatırımcıların işlem hacminin %19’unu oluşturması ve komisyon marjlarını önemli ölçüde artırması bekleniyor.

Coinbase’in gelirlerinin artmasındaki en önemli faktörlerden biri kendi Layer 2 çözümü olan Base. Token Terminal verilerine göre, Coinbase Mart 2024’te Base’den 20,52 milyon dolar gelir elde etti. Bu rakam Şubat ayındaki 5 milyon dolarlık gelirin 4 katına tekabül ediyor.

Bunlara ek olarak Goel, Coinbase’in geleneksel finans kurumları (TradFi) için tercih edilen bir ortak olma stratejik konumuna ve 11 Spot Bitcoin ETF’inden 8’inin saklama hizmetini yürütmesine dikkat çekiyor. Coinbase, çok yönlülüğünün ve yenilikçiliğinin bir kanıtı olarak, birden fazla zincir içi ürün başarıyla piyasaya sürdü. Özellikle Coinbase Wallet’ın Base ile entegrasyonu sorunsuz işlemleri mümkün kılıyor ve bu da son dönemdeki artışı tetikledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir