Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.980
% 1.11
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.980
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

ABD TÜFE Verileri Beklentilerin Üstünde Gelince Bitcoin Kritik Desteği Kırdı

bitcoin

ABD TÜFE verileri beklentilerin üzerinde gelince Bitcoin fiyatı düşüşe geçti. Enflasyon rakamı %3,5 olarak gerçekleşirken, analist tahminleri %3,4 ve bir önceki ayın enflasyon oranı ise %3,2 idi.

ABD TÜFE Verileri Fed Faiz İndirimlerini Geciktirebilir

ABD Çalışma İstatistik Bürosu tarafından yayınlanan Mart ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) enflasyon verileri, finans piyasaları için oldukça önemli. Bu veriler, Federal Rezerv’in para politikası kararlarını etkilediği için yakından takip ediliyor. Yılın başlarında Fed’in ilk faiz indiriminin Eylül ayında gerçekleşeceğine dair beklentiler vardı, ancak bugün açıklanan veriler bu beklentinin gecikmesine neden olabilir. Düşük olmayan enflasyon oranı, Fed’in hedeflediği %2 enflasyon oranının henüz yakalanmadığını gösteriyor. Bu durum, faiz indirimlerinin ertelenmesine ve faiz oranlarının daha uzun bir süre yüksek kalmasına neden olabilir.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Mart ayında mevsimsel olarak düzeltilmiş bazda Şubat ayındaki artışla aynı seviyede kalarak %0,4 yükseldi. Düzeltilmemiş veriler ise yıllık bazda %3,5 enflasyon olduğunu gösteriyor. Gıda ve enerji gibi değişken unsurlar hariç tutularak hesaplanan çekirdek TÜFE enflasyonu ise geçen aya göre aynı seviyede kalarak %3,8 olarak gerçekleşti.

Piyasa analistleri, çekirdek TÜFE rakamının aylık bazda %0,3 ve yıllık bazda enflasyonun %3,4’e yükselmesini bekliyordu. Şubat ayındaki %3,8’den yıllık bazda %3,7’ye düşmesi beklenen çekirdek enflasyon oranında ise herhangi bir değişiklik olmaması sürpriz oldu.

Fed Faiz İndirimleri Ertelenebilir mi?

Yılın başından bu yana yatırımcılar, Fed’in faiz indirimi planlamasını değerlendirmek için yakından enflasyon verilerini takip ediyor. 2024 yılında üç faiz indirimi beklentisi, gelen ekonomik veriler ışığında azaldı. Haziran veya Temmuz ayı faiz indirimi beklentileri ortadan kalkarken, Eylül ayı için CME FedWatch Tool %45’in üzerinde faiz indirimi ihtimalini gösteriyor.

Bitcoin Kritik Desteğin Altında: Fiyat Düşüşte

Beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verileri, finans piyasalarında dalgalanmaya neden oldu ve Bitcoin fiyatı da bu durumdan etkilenmedi. Yazı yazılırken, BTC fiyatı neredeyse %4,3 düşüşle 67.721,59 dolarda bulunuyor.

Beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verileri, Bitcoin fiyatlarında daha fazla düşüş olabileceği endişelerini artırdı. Ancak Bitcoin, hala oynaklık gösteren hisse senedi piyasasına alternatif arayan bazı yatırımcılar tarafından enflasyona karşı bir koruma aracı olarak görülebilir.

CoinGape tarafından daha önce bildirildiği gibi, analist Markus Thielen, Bitcoin fiyatının yarılanma olayı ile ilgili oynaklık nedeniyle 62.000 dolara düşmesini, Ethereum fiyatının ise düşük işlem hacmi nedeniyle 3.100 doların altına inmesini öngördü. Yatırımcılar, piyasanın gidişatı hakkında daha fazla bilgi edinmek için Bitcoin’deki 68.330 dolar ve Ethereum’daki 3.460 dolarlık kritik seviyeleri yakından takip etmelidir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir