Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.553
% 1.60
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.553
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Nijeryalı Borsalar, Lisans Koşullarını Karşılayamıyor!

Nijeryalı Borsalar, Lisans Koşullarını Karşılayamıyor!

Nijeryalı borsalar, lisans gerekliliklerini karşılamakta güçlük çekiyorlar. Nijeryalı kripto para analisti Rume Ophi durumla alakalı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Nijeryalı kripto para analisti Rume Ophi, Nijerya’daki borsaların, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu(SEC)’nun lisans şartlarına uyum sağlamakta zorlandığını açıkladı. Ophi’ye göre, borsaların lisans şartlarına uyum sağlamak için Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcıları(VASP) yönergelerini yeniden gözden geçirmeleri gerekiyor.

Rume Ophi, verdiği bir röportajda, SEC’in hali hazırdaki kurallarının Nijerya’daki yerli borsalar için uygun olmadığını ve kuralların ele alınırken yerel borsaların öncelik haline gelmesi gerektiğine değindi. Yerel borsaların, yaklaşık 550 bin dolara tekabül eden 500 milyon Naira tutarındaki ön sermaye şartını karşılayamayacağını ve bunun sonucunda yabancı borsaların ülkede faaliyet göstermeye başlayacağını söyledi. Ophi açıklamalarına, SEC’in lisans gereksinimlerini ülkenin ekonomik şartlarıyla uyumlu olmasını sağlamak için Nijerya Ulusal Meclisi’nin de yardımcı olması gerektiğini ekledi.

Nijeryalı Web3 yasal temsilcisi Kue Barinor Paul, analistin açıklamalarına katıldığını ve Nijeryalı borsaların bu şartları sağlaması için birleşmek zorunda kalacaklarını belirtti. Paul, SEC’in lisans gereksinimlerini yeniden düzenlemesi gerektiğinden ve bu şartların yabancı borsalar için uygun olduğuna değindi.

Yapılan bir ankette, Afrika’nın en büyük ekonomisinin Nijerya’ya ait olduğu ve Nijerya’nın dünyadaki en büyük kripto farkındalığına sahip ülkelerden biri olduğu sonucu ortaya çıkmıştı. Ülkede kriptoya olan ilginin armasıyla birlikte yabancı yatırımcıların da artması bekleniyordu ancak yatırım oranı beklenen seviyeye çıkamadı. Ophi, yatırım oranının düşük kalma sebebinin, kripto borsalarına hizmet veren finansal kuruluşlara yönelik yasağın, yakın zamanda kalmış olmasıyla alakalı olduğunu düşündüğünü belirtti.


İlginizi Çekebilir: 

Vastaamo hack’inde Monero’nun Bağlantısı Var Mı?


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir