Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.752
% 0.55
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.752
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Nijerya Kripto Para Vergileri Hakkında İlginç Yorum!

Nijerya Kripto

Nijerya Blockchain Teknoloji Birliği (SIBAN) Başkanı Obinna Iwunna, Mayıs 2023’de imzalanan Finans Yasası uygulanmasına yorum yaptı. Iwunna’ya göre yasanın erken yürürlüğe girmesi, başarılı bir şekilde uygulanmasına engel olacak. 

Mayıs 2023’de yayınlanan yasa, ülkenin mali çerçevesini modernize etmeyi amaçlayan vergi reformunu yapmaya çalıştı. Hükümleri arasında kripto para birimlerini de dahil eden yasa, dijital varlıkların elden çıkarılmasından elde edilen kazançlara %10 vergi getirdi.

Iwunna’nın bir haber kanalına verdiği demeçte, yaşanan belirsiz ortamda kripto paralara %10 vergi uygulamasını eleştirdi. Ayrıca Nijerya Merkez Bankası‘nın (CBN) bankalara kripto paraları içeren finansal işlemlerini kolaylaştırmama talimatı vermesiyle devam eden sorunu vurguladı.

Bankalar henüz kripto para işlemlerini gerçekleştiremediğinden dolayı, tanınmayan veya tanımlanmayan bir varlığın vergilendirmenin nasıl mümkün olduğunu sorguladı. Konuşmasına devam eden Iwunna, vergi uygulamalarının öncesinde netlik ve altyapının sağlanması ihtiyacı vurguladı.

Konuşmasını desteklemek için Iwunna, Nijerya Ulusal Bilgi Teknolojileri Geliştirme Ajansı’nın (NITDA) işbirliğine dayalı bir çalışmayla blok zinciri teknolojisini nasıl tanımladığına dair bir atıfta bulundu

Iwunna’nın e-naira lansmanı sırasında oluşan gözlemlerine göre, istişare eksikliği vergi yasalarının kabul edilmesini engelleyebilir. Dijital varlıkların ekosistemiyle işbirliği yapılmış olsaydı, e-naira’nın milyonlarca Nijeryalı tarafından hızla benimsenebileceğini savundu.

Her bir kuruluşun belirli bir rolü olduğunu savunan Iwuna, Kripto para birimlerinin Nijerya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu CBN ve NITDA tarafından denetlendiğini, güvenlik, para birimi ve teknoloji unsurlarını da içerdiğini vurguladı. Kripto para birimlerinin kapsamlı bir şekilde anlaşılmasının önemli olduğu, ortak bir tanım oluşturulduktan sonra, politika yapıcıların uygun politikalar, düzenlemeler ve vergilendirme önlemlerini geliştirebileceği ifade etti.

Nijeryalı kripto paydaşlarının CBN’e endişeyle yaklaşıp yaklaşmadıkları sorulduğunda Iwunna, kendilerine ulaştıklarını ve şu anda bir yanıt beklediklerini doğruladı. Bazı tartışmalar gerçekleşmiş olsa da, kesin bir karar alınmadığını söyledi.

Iwunna, hükümetin vergi tabanını genişletme hedefini benimsediğini ve vergilendirmenin kripto para sektörünün büyümesini engellememesi gerektiğini ifade etti. Vergilendirmenin etkileri, kripto para biriminin tanınması ve ilgili prosedürlerle nasıl bağlantılı olduğu konusunda netlik arandığını belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir