Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.964
% 0.97
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.964
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

ChatGPT Artık Bitcoin Gönderebiliyor!

ChatGPT yapay zeka Lightning Lab

Yapay zeka uygulamalarının en gözde programı ChatGPT görevlerine bir yenisi daha eklendi. Program artık Bitcoin (BTC) gönderebiliyor.

Open AI tarafından 30 kasım 2022 tarihinde hayatımıza giren ChatGPT’nin yapabilecekleri listesine bir yenisi daha eklendi. Programı kullanarak bir çok şey yapabilen kullanıcılar ayrıca Lightnin Labs sayesinde Bitcoin gönderebilecek.

Lightnin Labs’ın perşembe günü yaptığı duyuruya göre, şirketin yaptığı yeni bir araç kiti sayesine ChatGPT gibi yapay zeka uygulamaları artık Bitcoin (BTC) gönderebilir, alabilir ya da hodl edebilir.

Bilindiği gibi kasım ayında duyurulan ChatGPT modeli yalnızca 2 ayda 100 milyon kullanıcıya ulaşarak yapay zeka sektöründe bir çığır açmıştı. Bu büyük dil modeli (LLM), geniş veri tabanlarıyla eğitilerek insan benzeri metinler üretebilen bir işlev sunuyor. Lightning Labs ise LLM modelini kullanan yapay zeka programlarının ödeme mekanizmalarındaki eksiğine dikkat çekti.

Lightning Labs şirketi,  yapay zeka platformlarının kredi kartı gibi ödeme yöntemlerine bağımlı olmasını ve bu yöntemi kullanılmasının maliyetini kullanıcılarına yansıtmasını eleştiriyor. Bu yüzden yakın zamanda duyuru yapan şirket, yaptığı duyuruda katman 2 bir ödeme ağı projesini devreye soktuğunu bildirdi.

İnternetin para biriminin Bitcoin olduğunu belirten şirket, Lightnin aracılığıyla yapay zeka yazılım kütüphaneleri ile hacimli Bitcoin mikro ödemelerini entegre eden araçlar geliştirdiğini duyurdu.

Lightning Labs’in CEO’su Elizabeth Stark’ın bir haber kanalı ile yaptığı konuşmada, “Daha önce mümkün olmayan kullanım senaryoları üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Şirket tarafından öne sürülen ve programın kullanım senaryolarından biri, uygulama programlarının arabirimlerine (API) erişim için para talep edebilen bir yazılım oluşturabilmesidir. Ayrıca, burada hazırlanan API’ler farklı yazılımların iletişim kurmasını da sağlamaktadır.

Lightning Labs’teki ürün geliştirme lideri Michael Levin, chatbot’ların ve kullanıcı arayüzlerinin (UI) sadece başlangıç olduğunu söyledi. Kullanım durumlarının çoğunun henüz keşfedilmemiş bir hizmet olarak yazılım (SaaS) uygulamalarında olacağı belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir