Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.766
% 1.83
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.766
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Next, 3Ç’de şirket beklentilerini aştıktan sonra yükseldi

Dijital satışlardaki düşüşü dengelemeye yardımcı olan, daha hacimli ürünlere yönelik Eylül ayında yaşanan talep artışı sayesinde Next (LON:NXT), üçüncü çeyrekte gelirinde beklenenden daha iyi bir artış yaşandığını bildirdi.

İngiliz moda perakendecisi, 29 Ekim’e kadar olan 13 haftalık dönemde toplam tam fiyat satışları artı faiz gelirinde yıllık bazda %0,4’lük bir artış kaydederek şirket tarafından derlenen tahminleri aştı.

Bu artışın büyük bir kısmı; Eylül ayının son haftasında soğuk hava dalgasının daha pahalı ve daha ağır ürünlere olan talebi yükseltmesiyle, satışlarda yaşanan %11’lik artıştan kaynaklandı. Son beş hafta içindeki tam fiyatlı satışlar da %1,4 oranında arttı.

Ancak online satışlar %1,9 oranında düştü.

Next’in hisseleri Çarşamba günü erken saatlerde yükseldi.

Şirket ayrıca bu yılın başlarında düşürdüğü 2022 gelir beklentisine de arka çıktı.

Next, tüm yıl vergi öncesi kârın 840 milyon sterlin olacağını ve bunun da 554,5 peni hisse başına kazanca dönüşeceğini tahmin ediyor. Ancak tam fiyatlı satışların yılın geri kalanında hâlâ düştüğü görülüyor ve rakamın dördüncü çeyrekte yıllık bazda %2 oranında daralacağı tahmin ediliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir