Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.102
% 0.73
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.102
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Inditex’in üçüncü çeyrek satışları, maliyet enflasyonuna rağmen yükseldi

Yazar – Scott Kanowsky

Investing.com – Industria de Diseno Textil SA (BME:ITX), üçüncü çeyrek satışlarında çift haneli bir artış bildirirken online ve mağaza içi talepteki sıçrama, yüksek girdi giderlerini ve Rusya operasyonlarının sonlandırılmasından kaynaklanan ekstra giderleri dengelemeye yardımcı oldu.

Zara’nın 31 Ekim’e kadar olan üç aylık dönemdeki satışları %11 artarak 8,2 milyar euro’ya (1 euro = 1,0635 dolar) ulaşırken Zara’nın sahibi bu artışı kısmen, mağaza içinde “belirgin bir şekilde” artan trafiğe bağladı. Inditex , online satışların “tatmin edici” bir şekilde ilerlemeye devam ettiğini de sözlerine ekledi. Net satışlar dokuz aylık dönemde %19 artarak 23,06 milyar euro’ya ulaşarak tahminlerin biraz üzerinde gerçekleşti.

Ancak giyim ürünlerinin tahakkuk maliyeti de %13 artarak 3,2 milyar euro’ya ulaştı ve bu da CEO Oscar García Maceiras’ın “mevcut zorlu ortam” olarak adlandırdığı duruma katkıda bulunan enflasyonist baskıların bir işareti oldu. Ancak grup, maliyet kontrollerinin “titizlikle” devam ettiğini söyledi.

Şirket, mali yılın ilk üç aylık döneminde kaydedilen 216 milyon euro’luk önceki gidere ek olarak üçüncü çeyrekte de 14 milyon euro’luk bir gider kaydetti. Inditex, yaptığı açıklamada söz konusu giderin Ukrayna’daki savaşın patlak vermesinin ardından Rusya’daki ticari faaliyetlerinin sonlandırılmasından kaynaklı etkiyi “yeterince karşıladığını” tahmin ettiğini söyledi.

Üç aylık dönemde net gelir 1,3 milyar euro olarak gerçekleşti. Dokuz aylık dönemde ise bu rakam %24 artışla 3,11 milyar euro’ya ulaşarak Bloomberg tahminlerinin biraz üzerinde gerçekleşti.

Bu arada grubun sonbahar/kış koleksiyonları “çok iyi karşılandı” ve bu talep, 1 Kasım’dan 8 Aralık’a kadar olan dördüncü çeyreğe satışlarda %12 oranında artışla girmesine yardımcı oldu.

Jefferies’deki analistler, müşterilerine gönderdikleri bir notta üçüncü çeyrek sonuçlarının “iyimser” olduğunu söyledi ve dördüncü çeyrek getirilerini şu ana kadar “çok güçlü” olarak tanımladı.

Inditex hisseleri Çarşamba günü piyasa öncesi işlemlerde yükseldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir