Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.794
% 2.61
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.794
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

New York Düzenleyicisi, Gemini’yi Soruşturuyor

New York Düzenleyicisi Gemini'yi

New York mali düzenleyicisi, Earn programı hakkındaki iddialar nedeniyle kripto borsası Gemini’yi soruşturuyor.

Axios’un 30 Ocak tarihli bir raporuna göre, “Gemini’yi düzenleyen New York Eyaleti kurumu”  birçok kullanıcının Earn hesaplarındaki varlıkların Federal Mevduat Sigorta Kurumu tarafından korunduğuna inandığına dair raporların ardından soruşturma başlattı.

New York Düzenleyicisi daha önce FTX US de dahil olmak üzere benzer iddialarda bulunan beş kripto firmasına durdurma ve vazgeçme emirleri yayınlamıştı.

Gemini’nin, bazı müşterilerin bu tür bir sigortaya tabi olan finansal kurumlarda tutulan varlıklar yerine FDIC’nin Earn ürünlerini koruduğunu düşünmesi nedeniyle federal yasaları ihlal edip etmediği belli değil.

Federal Mevduat Sigorta Yasası uyarınca, bireylerin “sigortasız bir ürünün FDIC sigortalı olduğunu temsil veya ima etmeleri veya mevduat sigortasının kapsamını ve şeklini bilerek yanlış beyan etmeleri” yasaklanmıştır.

Gemini ile ortaklaşa Earn programını işletmekten sorumlu kripto borç veren Genesis, Kasım ayında “benzeri görülmemiş piyasa kargaşasını” gerekçe göstererek para çekme işlemlerini durdurdu.

Firma daha sonra Ocak ayında 11. Bölüm iflas başvurusu yaptı. O zamanki raporlar, 900 milyon dolara kadar Earn kullanıcı fonunun kilitlenmiş olabileceğini öne sürdü. Earn programının çöküşü  Gemini’yi hem düzenleyicilerin hem de kripto kullanıcılarının hedefi haline getirdi.

Ocak ayında, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu borsayı Earn aracılığıyla kayıtsız menkul kıymetler sunmakla suçlarken, bir grup yatırımcı Aralık ayında Gemini kurucuları Tyler ve Cameron Winklevoss’a karşı dolandırıcılık iddiasıyla dava açtı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsini

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version