Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.027
% 1.42
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.027
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Kripto Firmalarında İşten Çıkarma Furyası Sürüyor

Kripto İşten Çıkarma

Kripto firmalarında piyasalardaki yükselişe rağmen, işten çıkarma adımları devam ediyor.14 kripto firması Ocak ayında 2.900 kişiyi işten çıkardı.

Kripto firmalarında işten çıkarmalar sürüyor. 2022 yılında piyasalarda yaşanan büyük düşüşler ve önemli şirketlerin iflas etmesi kripto şirketlerini zorluyor. Mali dengelerini korumayı amaçlayan şirketler personel sayılarını azaltmaya başlattı. Piyasalardaki son yükseliş bir toparlanma getirebilirdi. Fakat yükselişe rağmen firmalarda işten çıkarmalar devam ediyor.

İşten çıkarma furyasına katılan son şirket ise altyapı sağlayıcısı Prime Trust oldu.

Kripto Sektöründe İşten Çıkarmalar Sürüyor

Geçtiğimiz yılın sonlarında Huobi ve Coinbase gibi büyük firmalar personel sayısını azaltmıştı. Son işten çıkarma eylemi ise kripto altyapı sağlayıcısı Prime Trust oldu. Prime Trust  bu hamle ile personel sayısını 3/1 oranda azalttı.

Son günlerde ise kripto platformu Matrixport 30 personelini işten çıkardı. Bir diğer işten çıkarma hamlesi ise Gemini borsasından geldi. Gemini yaklaşık 100 personelini işten çıkardığını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde bir süredir zor günler geçiren Digital Currency Group’ta 485 personelinin işine son verdi.

Personel sayısını azaltan şirketler arasında Silvergate, Blockchain.com ve MetaMask’ın ana şirketi ConsenSys’te bulunuyor.

Firmaların personel sayısını azaltma hamleleri aslında sadece dijital varlık sektörünü kapsamıyor. Dünya yaşanan ekonomik sıkıntılar bir çok büyük firmayı personel sayısını azaltmaya zorladı. Ocak ayında Google, Amazon, Microsoft gibi dev şirketler yaklaşık 48 bin kişinin işine son verdi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsini

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir