Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.423
% 2.19
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.423
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Mt. Gox alacaklıları için BTC ödemeleri yeniden gündeme geldi 

Investing.com – 2014 yılında iflas eden zamanının en büyük Bitcoin borsası Japonya merkezli Mt.Gox’a atanan kayyum heyeti, son yaptığı duyuruda alacaklılara yapılacak ödemeler hakkında bilgi verdi.

Mt.Gox kayyumu, son duyurusunda alacaklıların online kayıt yapmalarını ve geri ödemeleri nasıl almak istediklerini belirtmelerini istedi. Ödemelerin ne zaman ve hangi tutar ödeme yapılacağı konusu ise henüz belirsizliğini koruyor. Ancak kayyumun böyle bir duyuru yapması, piyasa tarafından ödemelerin yakın zamanda yapılabileceği şeklinde yorumlandı.

Kayyum heyeti, Eylül 2019 tarihli önceki bildiriminde 141.686 Bitcoin ile birlikte nakit ve Bitcoin Cash olarak tutulan fonlar olduğu bilgisini vermişti. Her Mt.Gox gelişmesinde olduğu gibi piyasada yine bir tedirginlik oluşabilir. Zira piyasa yorumcuları, alacakların kripto paralarını edinmeleri halinde satış yapabileceği riskini paylaşıyor. Miktar, her ne kadar Bitcoin işlem hacmine göre düşük kalsa da piyasada oluşabilecek panik havasıyla satışların hızlanarak Bitcoin’de daha fazla düşüş olabilir görüşü gündeme gelmiş durumda.

Bir zamanların en büyük Bitcoin borsası olan Mt.Gox, yaşadığı güvenlik ihlali sonucunda büyük darbe aldı ve Şubat 2014 dönemine kadar tüm işlemlerini askıya alırken o zaman değeri 500 milyon doları bulan 850.000 BTC kaybetti. Mt.Gox’dan çalınan kripto paralarının bir kısmı, daha sonra ele geçirilse de Bitcoin kaybı, şu anki fiyata göre 2,9 milyar dolardan fazla.

Olası bir Mt.Gox ödemesi piyasada satış baskısı oluşturur mu?

Kripto para piyasaları, birçok kripto şirketinin zor durumda olduğu ve bazılarının iflas başvurusu bulunduğu zor bir dönemden geçiyor. Makro ekonomik gelişmelerden olumsuz etkilenen kripto piyasaları, diğer yandan iç dinamiklerinde olumsuz şirket haberleriyle keskin bir fon çıkışı gördü. Şimdi ise yeniden gündeme gelen Mt.Gox olayının piyasa üzerinde ek bir baskı oluşturmasına yönelik endişeler söz konusu.

Diğer yandan yıllardır geri ödeme planı üzerinde çalışan Mt.Gox kayyum heyetinin, ödemeler için kesin bir tarih belirlememesinden dolayı zaten dip seviyelerde olan BTC için ek bir satış baskısı oluşturmama ihtimali de var.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir