Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$60.113
% 6.15
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 60.113
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Kripto paralarda yükseliş: Bitcoin, 22.000 dolar sınırında

Investing.com – Haftaya artıda başlayan kripto para piyasaları, son 24 saatte pozitif fiyat hareketini hızlandırdı ve geçen haftanın kayıpları telafi edildi. Bitcoin ise günün ilk saatlerinde 22.500 dolara kadar yükseldi.

Kripto paralar, geçen hafta boyunca düşüş ivmesinden kurtulamamış ve toplam kripto para piyasa değeri 900 milyar doların altına çekilmişti. Ancak bu hafta tam tersi bir ivmeyle hareket eden kripto piyasaları, kayıplarını telafi ettikten sonra hafta sonu öncesi pozitif bir görünüme sahip oldu.

Bitcoin (BTC), 22.000 doları test ediyor

Bitcoin (BTC), Haziran ayının ikinci yarısından bu yana dalgalı bir seyre sahipken geçen hafta kritik direnç fiyatı, 21.800 dolar seviyesinde reddedildikten sonra 18.000 dolar bandına kadar geriledi. Bu hafta dip seviyelerden başlayan alımlar, en büyük kripto paranın, değer kazanımını desteklemeye devam ediyor. Bitcoin, bugün 22.500 dolara kadar yükselirken Haziran ayı zirvesini geçmiş durumda.

Asya işlem saatlerinde gelen sert yükseliş sonrası piyasalar bir miktar geri çekilirken BTC/USD’nin sabah saatlerinde 21.800 dolar seviyesi üzerinde kalma mücadelesi devam ediyordu.

Bitcoin (BTC), son 24 saatte yüzde 8,5 gibi önemli bir değer artışı görürken en büyük ikinci kripto para Ethereum (ETH), yüzde 7,5 yükselişe 1.245 dolara yükseldi. Ethereum, bugün, 26 Haziran zirvesini test ederken geçen haftaki kayıplarını telafi etmiş durumda.

Kripto para korku ve açgözlülük endeksi yükseliyor

Kripto para piyasaları genelinde olumlu bir hava hakimken Bitcoin ve Ethereum’un, bu yükselişe öncülük ettiği görülüyor. An itibarıyla ilk 100 kripto paranın tamamı dünkü fiyatına göre pozitif bölgede. İlk 100’de en çok değerlenen kripto paralar ise Aave (%14), Polygon (MATIC) (%12) ve Internet Computer (ICP) (%10) oldu.

Bu arada piyasalarda olumlu hava, kripto korku ve açgözlülük endeksinin de 20 seviyesine çıkarak Mayıs ayından beri en yüksek değerine ulaşmasını sağladı. Ancak endeks, aşırı korku bölgesinde kalmaya devam ediyor.

Diğer yandan zor durumdaki kripto şirketleri için kurtarma planları devam ederken Celsius’un borçlarını ödemeye devam etmesi, piyasa katılımcıları tarafından olumlu bir gelişme olarak karşılandı. Celsius, Maker DAO’daki kredi borcunu kapattıktan sonra platformdaki BTC teminatını çekerek, önemli bir rahatlama gördü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir