Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$60.192
% 4.60
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 60.192
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

ABD Hazinesi, uluslararası kripto düzenlemesi için devreye giriyor

Investing.com – ABD Hazine Bakanlığı, dün yayımladığı duyuruda kripto para düzenlemeleri konusunda diğer ülkelerin düzenleyicileriyle nasıl çalışabileceği yönünde bir bildirimde bulundu.

ABD Hazinesi tarafından paylaşılan bildirim, ABD Başkanı Biden’ın dijital varlıklarla ilgili yürütme emri sonrası bakanlığın ilk hamlesi oldu. İlgili notta kripto paralar için oluşturulacak çerçevenin hedefleri arasında yasadışı finansman konusunda kripto para kullanımının azaltılması, finansal hizmetler alanında kullanımının artırılması, teknolojik ilerlemenin desteklenmesi ve küresel finans sisteminde ABD’nin liderliğinin sürdürülmesi yer alıyor.

Bunun yanında ABD Hazine Bakanlığı tarafından yayımlanan bildirimde ülkede ödeme verimliliğini artırmak adına yeni ödeme sistemleri üzerinde çalışmaların devam etmesine yönelik görüş paylaşıldı. Bu kapsamda Hazine, yeni dijital ödeme yapılarının geliştirilmesi ve merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çalışmalarına başlanması için belirli standartlar üzerinde uluslararası ortaklarla çalışma devam edilmesi gerekliliğini ortaya koydu.

ABD hazinesi tarafından yapılan kripto para düzenlemeleriyle ilgili yayın, kripto para piyasaları için son derece olumlu ve sağlıklı görüş bildirimleri olarak yorumlandı.

Fed konferansında CBDC’ler için olumsuz görüş bildirilmişti

Diğer yandan bu hafta Fed tarafından düzenlenen doların uluslararası rolü konulu konferansta gündeme gelen CBDC konusu, konferansa katılan ekonomi danışmanları ve Fed’in üst düzey yetkilileri tarafından ilgi görmemişti.

Uzmanlar, bir merkez bankası dijital para biriminin, tek başına küresel para sisteminde köklü değişikliğe neden olacak bir teknoloji olmadığı konusunda fikir birliğine vardı. Şimdi ise ABD Hazinesi tarafından yapılan bildirimde CBDC çalışmalarının başlamasına yönelik görüş sunulması, bir tezatlık oluşturmuş durumda.

Bu gelişmenin haricinde ABD Adalet Bakanlığı, Biden’ın kripto varlıklarla ilgili yürütme emrini onaylamasından sonra kurum raporunu geçen ay yayımlamıştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir