Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$64.018
% 1.59
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 64.018
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Monero (XMR) Topluluk Fonlama Cüzdanı Çalındı!

Monero, XMR, Monero hacklendi, kripto hack, cüzdan hackleme,

Monero (XMR) ekibi, 1 Eylül 2023 tarihinde topluluk kitle fonlama sistemi (CCS) Cüzdanı’nın saldırıya uğradığını duyurdu. Saldırgan, 2,675.73 XMR (yaklaşık 384,000 dolar) değerindeki tüm bakiyeyi çalmayı başardı. Güvenlik açığının kaynağı hala belirlenememiş durumda ve siber güvenlik firması SlowMist, bu açığın Monero’nun gizlilik modelinden kaynaklanmadığını belirtti. Saldırı, o dönemde gerçekleşmiş olmasına rağmen duyurusu ancak yeni yapıldı.

Saldırgan, Monero CCS Cüzdanı’nın bakiyesini sıfırlamayı başardığı dokuz farklı işlem gerçekleştirdi.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Moonstone Research, saldırganın bu fonları nasıl hareket ettirdiğini araştırmayı üstlendi. Güvenlik şirketinin analizleri bazı ilginç sonuçlar ortaya koydu. Saldırganın üç transferini kesin olarak takip edebildiler. Saldırıdan iki ay sonra, cüzdan seed phrase’ine erişimi olan iki kişiden biri olan XMR geliştiricisi Luigi, cüzdanın tamamen boşaltıldığını Github’da açıkladı. Luigi’ye göre, bu durumu hırsızlıktan bir ay sonra fark etti.

Diğer erişime sahip kişi ise eski Monero geliştiricisi olan “fluffypony” olarak bilinen Ricardo Spagni’ydi. Temmuz 2023’te Güney Afrika’ya iade edilmek üzere ABD makamlarına teslim oldu ve burada bir kurabiye şirketine karşı fatura sahtekarlığı yapmakla suçlandı.


İlginizi Çekebilir: Hong Kong Perakende Yatırımcılar İçin Spot Kripto ETF’lerini Düşünüyor

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir