Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.923
% 1.46
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.923
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Hong Kong Perakende Yatırımcılar İçin Spot Kripto ETF’lerini Düşünüyor

Hong Kong Kripto Para Merkezi

Hong Kong menkul kıymet düzenleyicisi olan SFC, perakende yatırımcıların spot kripto ETF satın almasına izin vermeye doğru ilerliyor.

Bloomberg tarafından alıntılanan SFC CEO’su Julia Leung, “Verimliliği ve müşteri deneyimini artıran yenilikçi teknoloji kullanımını destekliyoruz” dedi. “Yeni riskler ele alındığı sürece denemekten mutluluk duyarız. Yaklaşımımız varlık türünden bağımsızdır.

Hong Kong düzenleyicileri, kriptoya karşı ilerici bir yaklaşım benimsemeye devam ediyor ve dijital varlıklara perakende yatırımcıların maruz kalma konusundaki görüşleri yıl boyunca değişti.

Ocak ayında SFC, perakende yatırımcıların kripto spot ETF’lerine erişimini kısıtlayarak, en az 8 milyon HKD (1 milyon dolar) değerinde portföyü olan profesyonel yatırımcılara sınırladı. Ardından, Ekim ayında SFC, spot kripto ve ETF yatırımına daha geniş bir yatırımcı yelpazesine izin vermek için kural kitabını güncelledi ve bu yatırımcıların bir bilgi testini geçmelerini ve net değer gereksinimlerini karşılamalarını şart koştu, ancak profesyonel yatırımcı eşiğinin altında.

Dikkatinizi çekebilir: Dolar Kaç TL? Google’daki Bilgilendirme Yine Hatalı!

SFC, “Politika, endüstriden gelen soruları yanıtlamak ve aracılar aracılığıyla perakende erişimi daha da genişletmek ve yatırımcılara uygun güvencelerle doğrudan sanal varlıkları aracılara yatırma ve çekme olanağı tanımak amacıyla son piyasa gelişmeleri ve soruşturmalar ışığında güncellenmiştir” dedi.

Listelenen kripto ürünlerin ihraççıları, risk açıklama beyanlarını yayınlamaları gerekecektir.

Bloomberg tarafından alıntılanan Leung, “Kripto ekosistemi adım adım geliştiğinde ve rahat hissettiğimizde, daha geniş yatırım topluluğuna daha fazla erişimi açmaktan mutluluk duyarız” dedi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir