Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.394
% 1.94
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.394
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Modüler Blok Zincir Projesi: Avail Nedir?

avail nedir

Kripto paraların giderek artan popülerliğiyle birlikte, merkezi olmayan finans(DeFi) dünyası da hızla genişlediğini görmekteyiz. Merkezi olmayan finansın geleceği için bir köprü olabilecek Avail, modüler bir blok zincir projesidir. Avail proje incelemesi ve detaylarını sizler için hazırladık!

Avail Nedir?

Avail, 2020 yılında duyurulan ve 2021 yılında kamuoyuna tanıtılan modüler bir blok zincir projesidir. Geleneksel blok zincir platformlarının sınırlarını aşarak karşılaşılan sorunlara kapsamlı bir çözüm sunmayı ve finansal hizmetlere erişimi demokratikleştirmeyi amaçlamaktadır. Modern uygulamaların doğrudan monolitik zincirler üzerinde oluşturulmasının yavaş ve maliyetli olduğunu belirterek, bu duruma bir alternatif çözüm olmayı hedeflemektedir.

Ayrıca projeye yönelik topluluk tabanlı bir yaklaşım benimsenmiş olup, kullanıcı geri bildirimleri ve katılımı projenin gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır. Avail, geliştiricilere sürdürülebilir bir blok zincir başlatmak için ihtiyaç duyulan her şeyi sağlayan güvenli, hızlı ve daha az maliyetli bir veri katmanı sağlar.

Avail Ekibi

Avail, Polygon Labs‘in kurucusu olan Anurag Arjun ve Prabal Banerjee tarafından kurulmuştur. Ekipteki bir çok ismin Polygon ile birlikte duyulması projeye olan güveni arttırmaktadır.

Yaklaşık 39 kişilik ekibi ile hizmet veren Avail, blok zincir alanında deneyimli isimleriyle birlikte gelecekte güvenilir ve kolay erişilebilir bir platform olmayı hedeflemektedir.

Avail ‘in Temel Özellikleri

Güvenlik ve Gizlilik: Avail, kullanıcılarının verilerinin güvenliğine ve gizliliğine son derece önem verir. Bunun için özel bir şifreleme stratejisi kullanan Avail, bu bilgilere yalnızca yetkili kişiler tarafından erişim sağlanabileceğini ve gizliliğin korunacağını destekler.

Uyum: Avail, farklı blok zincir ağları arasında iletişimi kolaylaştıran araçlar sunarak ve bu zincirler arası işlemleri ve veri paylaşımını mümkün kılarak, ağlar arası etkileşimi arttırır.

Modüler Tasarım: Avail, değiştirilebilen ve güncellenebilen ayrı bileşenlerden oluşmuş modüler bir tasarıma sahiptir. Bu durum, blok zincirin esnekliğini arttırarak geliştiricilere ihtiyaçlarına en uygun araçları seçme ve blok zinciri gereksinimlerine göre özelleştirme özgürlüğü sunar.

Veri Erişim Katmanı: Veri erişim katmanı, blok zincir üzerindeki veriyi kaydetme ve güvenli bir şekilde saklamaya olanak sağlar. Bu katman, gerçekleşen işlemleri sorunsuz şekilde yönetmeyi ve bir çok işlemi ele almayı kolaylaştırmak adına tasarlanmıştır. Öncelikli amacı, verileri güvenle kaydetmek ve kolayca erişilebilir olmasını sağlamaktır.

Yol Haritası

Anurag Arjun’un 2017 yılında Matic Network olarak bilinen Polygon Labs’in kurucu ortağı olmasının ardından, Avail girişimi 2020 yılında Polygon kapsamında başlamıştır. 2021 yılında Polygon tarafından duyurulmuş ve 2021 yılındaysa Avail Testnet 1 piyasaya sürülmüştür.

2023 yılında Avail için bir çok yenilik meydana gelmiştir. Bunlardan ilki ve en önemlisiyse yılın başlarında Polygon’dan ayrılarak bağımsız bir varlık haline gelmesi ve bu yıl içerisinde testnet etkinlikleri olan Kate ve Clash of Nodes’un  başlamasıdır. Ekip çalışan sayısını 16’dan 39’a çıkararak büyüme yaşamış ve yeni partnerlikler duyurulmuştur.

2024 yılında ise Clash of Nodes’un devam edeceğini ve heyecan verici yeni partner etkinliklerinin başlayacağı duyuruldu. Gelişmeye devam edeceklerini belirten ekip, 2024 yılının başlarında yeni haberler ile gün yüzüne çıkacağının açıkladı.

Avail

Partnerler

Avail 2023 yılının sonuna kadar Movement Labs, Sovereing Labs, Madara Starknet, Succinct, RollkitDev, Paima Studios, RiscZero, Vistaralabs, Alt Layer gibi platformlar ile partnerliklerini duyurdu.

Testnet Devam Ediyor!

Avail projesine katılmak için, öncelikle bağlantı aracılığıyla Avail Discord sunucusuna katılmamız ve ardından “verify” sekmesinden doğrulama işlemini tamamlayarak “Passport Verified” rolünü almamız gerekiyor. Bu rolü almak için ise Gitcoin Passport’unuzun 20 puan üstü olması gerekiyor. Olmayanlar ise buradaki bağlantıya giderek görevleri kolaylıkla yaparak 20 puana ulaşabilirler.

Gerekli puana ulaştıktan sonra buradaki siteye giderek Discord ve Gitcoin hesabımızı bağlıyoruz ve rol al butonundan gerekli rolümüzü alıyoruz. Şimdi ise buradaki bağlantıya giderek cüzdan açıp faucet almamız gerekiyor. Cüzdanımızı başarılı bir şekilde açtıktan sonra Discord’a geri dönüp ”goldberg-faucet’ kanalına giderek “/deposit cüzdan adresi” şeklinde mesaj yolluyoruz. Tekrardan Goldberg Avail Tools sitesine dönüyoruz ve test tokenlerimiz gelmiş oluyor. Şimdi ise başka cüzdan adreslerine almış olduğumuz test tokenlerini yollayarak ağı test etmiş oluyoruz.

Avail Nereden Satın Alınabilir?

Avail, şu anda hiçbir borsada işlem görmemektedir.


İlginizi Çekebilir: TURBO, 2024 Yılının BONK’u Olmayı Başarabilecek mi?


Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Modüler Blok Zincir Projesi: Avail Nedir?” te bir düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir