Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.293
% 0.98
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.293
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Moda Devi Zara, MANA Değil: Bu Metaverse Coin’i Seçti!

Zara, hem gerçek dünyada hem de sanal dünyada giyilmek üzere tasarlanan Lime Glam adlı yepyeni bir koleksiyonun lansmanını yaptı. En büyük giyim markalarından biri olan Zara, bunun için genellikle tercih edilen Decentraland (MANA) gibi projeleri değil, başka bir metaverse’ü seçti. İşte detaylar…  

Zara MANA değil, Gucci’nin bir projesini seçti

Giyilebilir ürünler hızla en son moda trendi haline geldiğinden ve moda bilincine sahip halka nüfuz ederken, Zara gibi ana akım markalar katılmaya hevesli. Decentraland, Somnium Space, Zilliqa ve diğerleri gibi süpermarketler artık avatarlara hitap eden markalar için bir yuva sağlarken, biri gerçek hayattaki görünümünüz ve diğeri sanal benliğiniz için olmak üzere ikili olarak tasarlanmış daha fazla giyilebilir cihaz var.

Peki avatarlarımız fiziksel kişiliklerimizle nasıl birleşebilir? Metaverse’te kişiliğinizi ifade etmenin en kolay yolu, tarzınızı yansıtan giyilebilir ürünleri seçmektir. Alıcılar fiziksel versiyonu seçerse, satın alma sürecini kolaylaştıran dijital versiyona da erişebilecekler. Zara’nın web sitesinin özel bir bölümü, yeni Lime Glam koleksiyonunu giyen avatarları sergileyerek herhangi bir ürünü satın almak isteyenlere ilham veriyor. Zepeto uygulaması ayrıca bu özel koleksiyon için bir fotoğraf kabini, dijital duvar ve döşeme sunar. Zepeto Gucci’nin Ağustos 2021’de Gucci Villa’yı başlattığı sanal web sitesidir.

Dijital moda alanı gittikçe genişliyor

3D tasarımlar sade bir tarza sahiptir ve güncel moda taleplerini yansıtır. Moda ve güzellik markaları, endüstrideki metaverse potansiyelini benimserken, ürünlerinin sanal versiyonlarını denemekle meşgul. Tüketiciler kendilerini dijital dünyaya bilinçli olarak kaptırmak için giderek daha fazla zaman harcadıkça, markalar fiziksel ürünlerini tamamlayan ve hatta gerçek satın alma ihtiyacını yerine getirebilecek benzersiz deneyimler oluşturmakla ilgileniyor.

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Morgan Stanley’e göre, dijital yüksek moda endüstrisi, 2030 yılına kadar 50 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne ulaşma potansiyeline sahip. Daha fazla modası markası metaverse’e ayak uydurdukça, avatarlar çeşitli seçenekler arasından seçim yapmak için daha fazla fırsat olacak. Kullanıcılar ellerindeki moda öğelerini ve tarzlarını sergileyecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir