Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.355
% 2.38
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.355
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Milyonluk Aboneli Analist: Bu Altcoin’ler Ortadan Kalkacak!

Derinlemesine araştırmalarıyla tanınan popüler bir analist, bir sonraki “yasal düzenleme” turunun kripto endüstrisi için ne anlama gelebileceğini tartıyor. Bu kapsamda, gizlilik altcoin projelerine odaklanıyor. İşte detaylar…

Coin Bureau, gizlilik odaklı altcoin projelerinden bahsetti

Bir YouTube güncellemesinde, Coin Bureau sunucusu Guy, 2,08 milyon abonesine uluslararası kara para aklamayla mücadele (AML) kuruluşu Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) en son politika güncellemesini anlatıyor. Söz konusu olan şey, hükümetlerin kripto para borsalarını, bankaları, tezgah üstü (OTC) masaları ve barındırılan cüzdanları, 10.000 dolardan fazla kripto işlemlerine dahil olan kişiler hakkında tanımlayıcı bilgileri paylaşmalarını öneren “seyahat kuralı”. Guy, kripto alanından FATF’nin “tartışmasız uyum için zorlamasının” artılarını ve eksilerini tartıyor. Guy, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Biraz iki ucu keskin bir kılıç. Bir yandan, kripto para birimindeki finansal gizlilik yavaş ama kesin olarak ortadan kalkacaktır. Gizliliği herhangi bir şekilde, şekilde veya biçimde koruyan gizlilik coin’leri, karıştırıcılar ve diğer teknolojiler listeden çıkarılır ve yasaklanır, aksi takdirde ‘yüksek riskli’ olarak belirlenirsiniz. Öte yandan, finansal mahremiyet üzerindeki bu baskı, kripto projelerini ve protokollerini ademi merkeziyetçi olmaya zorlayacak. Daha iyi kripto projeleri ve protokolleri ile sonuçlanacaktır.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere gizlilik coin’leri arasında Monero (XMR), Zcash (ZEC), Decred (DCR), Secret (SCRT), Oasis Network (ROSE), Horizen (ZEN) gibi projeler yer alıyor.

Düzenleyici netlik, daha çok sermaye getirebilir

Analist daha sonra FATF’nin “FATF’in Mart 2022 anketine yanıt veren 98 yargı bölgesinden sadece 29’unun ilgili Seyahat Kuralı yasalarını geçirdiğini ve bu yargı alanlarının küçük bir alt kümesinin uygulanmaya başladığını” kabul etmesine tepki gösteriyor. Guy, ülke bazında düzenleyici netliğin, kripto nişine daha fazla kurumsal sermaye getirme faydasına hizmet edeceğine ve aynı zamanda günümüzün baskın finans sektörü tarafından emilmesini engelleyeceğine inanıyor. Analist, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

FATF’nin tavsiyelerinin bir diğer olumlu etkisi, ülkeleri dünya çapında kripto düzenlemelerini netleştirmeye zorlaması. FATF’ye uyum sağlayamamalarının nihayetinde temel kripto düzenlemelerinin ve net kripto tanımlarının yokluğundan kaynaklandığını hatırlayın. Kripto düzenlemelerinin getirilmesi ve kripto tanımlarının netleştirilmesi, büyük olasılıkla kripto para birimine daha fazla kurumsal ilgiye yol açacaktır; bu, kriptoyu mevcut finansal sistemin başka bir koluna dönüştürmek için FATF’nin daha aşırı son oyunundan potansiyel olarak koruyabilir.

Coin Bureau sunucusu, FATF web sitesindeki kara para aklama bilgi sayfasından alınan verilere dayanarak, kripto para biriminin başlangıcından bu yana AML çabalarının ihmal edilebilir olduğuna inanmasına rağmen, seyahat kuralının kaçınılmaz gibi göründüğü konusunda uyarıyor.

Ne yazık ki, temel kripto düzenlemeleri oluşturulduktan sonra kurumlar FATF’nin ülkeleri ve kripto endüstrisini seyahat kuralını uygulamaya zorlamasını engelleyemeyecek gibi görünüyor. En kötü yanı, seyahat kuralının herhangi bir şey yaptığına dair sıfır kanıt olmasıdır. İster inanın ister inanmayın, ancak bu bilgi FATF’in kendi web sitesinde bulunabilir… Bana deli deyin, ancak bu, FATF’nin tavsiyelerinin, bu belirli web sayfasının yayınlandığı 2009 ile 2020 arasında kesinlikle hiçbir işe yaramadığını üstü kapalı bir şekilde doğrulamaktadır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir