Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.362
% 2.47
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.362
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

ABD Temsilcileri, Çin Blok Zinciri İle İlgili Yasa Çıkarttı!

ABD Kripto yasa

ABD Temsilcileri Zach Nunn ve Abigail Spanberger, Sahte Yenilikçiler ve Teknoloji için Yasal Sorumluluk Yaratma (CLARITY) Yasası‘nı birlikte sundular. Yasa, federal hükümet yetkililerinin Çinli blok zinciri şirketleriyle iş yapmasını yasaklamayı amaçlıyor.

Dikkatinizi çekebilir: ARK Invest Yeni ETF Paketi Başlatıyor!

Yasa, hükümet çalışanlarının Çin blok zinciri veya kripto para birimi ticaret platformlarının temel ağlarını kullanmasını yasaklayacaktır. Ayrıca, ABD hükümet yetkililerinin USDT ihraççısı Tether’in ana şirketi olan iFinex ile işlem yapmasını açıkça yasaklayacaktır.

CLARITY Yasası, iFinex‘e ek olarak, yetkililerin The Spartan Network, The Conflux Network ve Red Date Technology ile işlem yapmasını da yasaklıyor. Milletvekilleri, yasanın kabul edilmesi halinde ülkenin “yabancı düşmanlarının kritik ulusal güvenlik istihbaratına ve Amerikalıların özel bilgilerine erişmek için bir arka kapıya sahip olmamasını” sağlayacağını belirtti.

Tether‘in bu yılın başlarında Çin menkul kıymetlerine ve diğer Çinli firmalara maruz kaldığı bildirilmişti. 16 Haziran’da Bloomberg de dahil olmak üzere çeşitli haber kaynakları, şirketin daha önce Çin devletine ait firmaların menkul kıymetlerine sahip olduğunu açıkladı.

BurayaTıklayarak Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmeyi Unutmayın!

Bu açıklama, Tether‘in stablecoin‘ini destekleyen varlıklar hakkında yıllarca süren soruşturma ve endişelerin ardından geldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir