Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.282
% 0.97
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.282
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin 37.700$ Üzerinde Çıktı! Yükselişin Nedeni Ne?

Bitcoinde Yükselişin Nedeni Ne?

Grayscale, Amerika Birleşik Devletleri’nde Spot Bitcoin ETF Dönüşümü İçin SEC İle Görüşüyor. Bitcoinde yükseliş devam ediyor.

Gözlemcilere göre, Bitcoin, son 18 ayın en yüksek seviyesi olan 37.560 doları aşarak tarihi bir yükseliş kaydetti. ABD’deki yerleşik Bitcoin borsa yatırım fonlarının yakın bir zamanda onaylanmasının beklentisi, genel piyasa iyimserliğini artırdı.

Kripto para piyasalarını takip eden Coin Mühendisi Uygulaması ve TradingView gibi platformlardan gelen verilere göre, BTC/USD paritesi, 9 Kasım’da 18:34’te 37.560 dolara ulaştı, ancak daha sonra bu seviyenin altına geriledi.

Son fiyat artışının arkasındaki itici güç, gelecek hafta içinde onaylanması beklenen 12 farklı spot Bitcoin ETF’si ile ilişkilendiriliyor. Bloomberg ETF analistleri James Seyffart ve Eric Balchunas, SEC’nin, tanınmış ABD fon yöneticileri tarafından sunulan çeşitli yüksek profilli teklifleri onaylama penceresine sahip olduğunu belirtiyorlar ve bu tarihin 17 Kasım’a kadar uzandığını ifade ediyorlar.

Ancak, bu uzun beklenen BTC ürünlerinin gerçekten piyasaya sürülmesi için bir ay veya daha uzun bir süre gerekebileceğini de ekliyorlar.

Grayscale, Amerika Birleşik Devletleri‘nin en büyük kripto varlık yöneticisi olarak bilinir ve şu anda SEC ile doğrudan iletişim halinde olduğu rapor ediliyor. Nedeni ise Grayscale Bitcoin Trust‘ın bir spot Bitcoin ETF’ye dönüştürülme düşüncesi. Henüz ABD’de bir spot Bitcoin ETF‘si onaylanmış değil, ancak bu öneri, yatırımcılara BTC’ye dolaylı bir şekilde fiziksel olarak desteklenen bir finansal ürünle maruz kalma fırsatı sunabilir.

Bitcoin Fiat Analizi

Bitcoin‘deki bu yükseliş, yeni hedef bölgesine ulaştı ve buradaki direnç bölgesi sarı olarak işaretlenmiş; bu, Bitcoin için önemli bir nokta. Eğer Bitcoin bu seviyeyi aşabilir ve üzerinde kapanışlar yapabilirse, bir sonraki direnç seviyesi olan 48,000 dolar civarına kadar yükseliş gösterebilir. Bunun gerçekleşmesi için Bitcoin ile ilgili olumlu haberlerin gelmesi gerekiyor, en önemlisi ise Bitcoin ETF‘lerinde yaşanacak önemli gelişmelerdir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir