Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.567
% 1.09
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.567
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Microsoft, 30 Yılın Ardından İlk Windows Klavye Güncellemesi!

Microsoft, 30 Yılın Ardından İlk Windows Klavye Güncellemesi!

Microsoft Edge: AI Tarayıcı’ olarak adlandırırken, Windows’a ‘AI Copilot’ tuşu ekleyerek yapay zeka odaklı yenilikler getiriyor.

Mobil cihazlarda ‘Edge‘ tarayıcısının ‘Microsoft Edge: AI Tarayıcı’ olarak yeniden adlandırılmasının ardından bir güncelleme geldi. Microsoft, Windows klavyelerine ‘AI Copilot‘ tuşu ekleyeceğini duyurdu. Bu, 1994’te ‘Windows’ tuşunun eklenmesinden bu yana standart klavyeye yapılan ilk yeni ek olarak dikkat çekiyor.

Yaklaşan değişiklik, Windows Deneyimi Blogu’nda yürütme başkan yardımcısı ve tüketici baş pazarlama sorumlusu Yusuf Medhi tarafından duyuruldu. Medhi, 2024’ü yapay zeka (AI) PC’nin yılı olarak tanımladı.

“Bu yeni yılda, AI’nın Windows’a sistemden silikona, donanıma kadar sorunsuz bir şekilde işleneceği, daha kişisel ve zeki bir bilgi işlem geleceğine önemli bir geçiş yapacağız. Bu sadece insanların bilgi işlem deneyimini basitleştirmekle kalmayacak, aynı zamanda onu büyüterek 2024’ü AI PC’nin yılı yapacak.”

Yeni tuş “günlük yaşamınızda Copilot’u etkinleştirmeyi sorunsuz hale getirecek.” Muhtemelen, lansman yapıldığında tuşa basmak, Microsoft’un Copilot sanal asistanını çağırıyor olacak. Şu anda, tam işlevsellik veya kullanıcı arayüzü deneyiminin özelleştirilebilir olup olmayacağı konusunda bir bilgi bulunmuyor.

Copilot tuşu duyurusundan önce, Microsoft’un mobil cihazlarda Edge web tarayıcısını sessizce yeniden markaladığı görünüyor. Android ve iOS mağazalarına hızlı bir bakış, her ürün için ‘Microsoft Edge‘ adına yeni bir ‘AI Tarayıcı‘ eklemesi olduğunu gösteriyor.

İlginizi çekebilir: Ark Invest, Coinbase Hisselerini Satmaya Devam Ediyor!

Microsoft’un AI odaklı dönüşü 2019’da ChatGPT üreticisi OpenAI‘e yaptığı 1 milyar dolarlık yatırım ile başladı. Daha sonra, Redmond şirketi şu anda OpenAI‘ye 10 milyar doların üzerinde yatırım yapmış durumda ve gelecekte ürünlerinin, hizmetlerinin ve işinin her yönüne AI’ı entegre etmeyi vaat ediyor.

Edge

Windows klavyesine duyurulan Copilot tuşunun zaten Microsoft’un Copilot AI hizmetlerini kullananlar için hoş bir değişim olarak karşılanması beklenirken, Edge tarayıcısının mobil cihazlarda yeniden markalanması bazı teknoloji içerisindeki kişilerde olumsuz bir izlenim bıraktı gibi görünüyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için buraya tıklayarak bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir