Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.879
% 1.58
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.879
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Mandiant, Google’da kripto para dolandırıcılığına hedef oldu!

Mandiant

Google’ın siber güvenlik alanındaki önemli yatırımlarından biri olan Mandiant, son zamanlarda kripto para dolandırıcılığına maruz kaldı. Dün akşam yaşanan güvenlik ihlali, firmanın 100 binden fazla kullanıcılı hesabının kripto para dolandırıcılığı için kullanılmasına yol açtı.

Bilgisayar korsanları, Mandiant’ın hesabından kripto para cüzdanı Phantom’ı andıran sahte bağlantılar paylaştı. Kullanıcıları cezbetmek adına sahte bir airdrop duyurusu yapılarak bedava PHNTM token dağıtılacağı vaadiyle sahte bağlantılara yönlendirildi.

Bu sahte bağlantılara tıklayanlar, sahte bir siteye yönlendirilerek sözde cüzdanı indirmeye teşvik edildi. Ancak gerçekte, bu cüzdan kullanıcıların kripto paralarını otomatik olarak boşaltmak için tasarlanmıştı.

Google, Eylül 2022’de Mandiant’ı yaklaşık 5,4 milyar dolara satın almıştı. Ancak yaşanan saldırı sırasında hesabın adresi @Mandiant yerine @phantomsolw olarak değiştirildiği görüldü.

Mandiant, Twitter tarafından uygulanan kısıtlamalarla mücadele etse de, yazım sırasında hesabın kontrolünü yeniden ele geçirmeyi başardı.

Bu olay, siber güvenlik önlemlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurguluyor. Kullanıcıların dikkatli olmaları ve sahte bağlantılara karşı tetikte olmaları gerekiyor. Şirketlerin de sürekli olarak güvenlik önlemlerini güncellemesi ve güçlendirmesi kaçınılmaz bir gereklilik olarak karşımıza çıkıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir