Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.646
% 0.02
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.646
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

MEXC Vadeli İşlemler Kullanım Detayları

MEXC Vadeli İşlemler kullanımı

Bildiğimiz gibi, vadeli işlemler alıcı ve satıcılar tarafından sözleşmelerin alınıp satılması şeklinde gerçekleşen prosedürdür. Bu terminoloji sadece kripto para piyasasında değil, aynı zamanda hisse senedi gibi benzer tüm alanlarda da yaygındır. Bu işlemlerin gerçekleştiği ortam ise vadeli işlemler piyasası olarak nitelendirilir. Kripto para alanında ise vadeli işlem piyasaları arasında yaygın olan borsalardan biri MEXC borsasıdır.

MEXC Vadeli İşlemler Nasıl Kullanılır?

MEXC borsasına giriş yaptıktan sonra ana sayfa görüntülenecektir. Ana sayfanın üst kısmında yer alan sekmede “Vadeli İşlemler” butonu yer almaktadır. Bu buton 5 fonksiyon içerir. İlk fonksiyon sayesinde sizler MEXC Akademi üzerinden vadeli işlemler hakkında bilgi edinebilirsiniz. Burada çeşitli video ve yazılarla desteklenmiş içerikler sizleri bu ve benzer konularda eğitecektir. Diğer fonksiyonlar hakkında detaylı bilgi yazının ilerleyen kısımlarında verilecektir.

MEXC Futures

MEXC Vadeli işlemlerini kullanmak için öncelikle KYC doğrulaması yapmanız gerekmektedir. KYC doğrulamasının yapılması ve benzeri diğer konularda bilginiz yoksa, Coinmühendisi YouTube kanalında sizler için hazırlanmış eğitim videosunu izleyebilirsiniz.

Dikkatinizi çeke bilir: Kripto Piyasasında KYC Nedir? Neden Önemlidir?

 

YENİ PEPE'Yİ  ARIYORUZ 🚀 | MEXC BORSASININ KULLANIM REHBERİ❗MEME TOKENLERİ ALTCOİN SEPETİ❓

 

MEXC Sürekli Vadeli İşlemler Nasıl Kullanılır?

MEXC Vadeli işlemlerin ikinci fonksiyonu Sürekli Vadeli İşlemler. Bu tür vadeli işlemlerin vadeli işlemlerden temel farkı yatırımcıların pozisyonlarını istedikleri kadar açık tutma avantajlarının olmasıdır. Bunun için yatırımcının yeterli teminatının olması da şarttır. Normal vadeli işlemlerde ise bu avantaj mevcut değildir.

Sürekli Vadeli İşlemler kısmına geçiş yaptıktan sonra sizleri yeni bir ekran karşılayacaktır. Bu ekran 4 ana sekmeden oluşur. Bu sekmeler sayesinde siz işlemlerinizi kontrol ede bilirsiniz. Platfor USDT-M ve COIN-M olarak iki farklı şekilde hizmet sunmaktadır. USDT-M kısmında yatırımcılar USDT ve benzer diğer stablecoinler paritesinde işlem yapabilir. COIN-M‘de BTC ve bazı yüksek piyasa değerine sahip altcoinleri kullanabilirsiniz.

MEXC Futures

İlk kısımda (1) grafik mevcuttur. İşlem yapmak istediğimiz varlıkların anlık durumunu kontrol etmek ve analiz yapmak için bu sekmeyi kullanabilirsiniz. Grafiğin sol kısmında teknik analiz zamanı kullanabileceğiniz farklı aletlerler bulunmaktadır. Ayrıca bu grafik üzerine limitsiz bir şekilde mevcut olan tüm indikatörleri eklemek imkanınız da var.

Ekranın diğer kısmında (2) emir defteri yer almaktadır. Emir defteri anlık olarak verilen emirlerin sistem tarafından kayıt edildiği alandır. Bu kısmı kullanarak siz alıcı/satıcıların hangi bölgelerde daha yoğun toplandığını, nasıl duruş sergilediklerini görebilirsiniz. Ayrıca emir defterinin sağ üst kısmından emir akışını değiştire bilirsiniz. 0.1 – 100 aralığında olan alım/satım emirlerini buradan kolaylıkla kontrol edebilirsiniz.

MEXC Vadeli İşlemlerde Emir Nasıl Verilir?

En önemli kısımlardan birisi (3) kendi emirlerinizi verdiğiniz kısımdır. Bu kısımda siz pozisyonlarınızı, marjin miktarınızı ve s. kontrol edebilirsiniz.

MEXC Perpetual Futures

Herhangi bir kripto para üzerinden vadeli işlemlere girebilmek için bu kısımı iyi anlamanız şarttır. Yukarıdaki görselde (3.1) yer alan paneli kullanarak siz işlem açacaksınız. İlk olarak işleminizin türünü belirlemeniz gerek. Bu İzole veya Çapraz olabilir. Yan kısımda bulunan buton ile kaldıraç miktarınızı belirleye bilirsiniz. Bu kripto paralara göre değişebilir. 1x-dan 200x-a kadar kaldıraç kullanabilirsiniz. 200x fırsatı MEXC borsasının kullanıcılarına tanıdığı bir özelliğidir.

Uyarı: Kaldıraçlı işlemler sizin kazancınızı artırabilir, fakat kullanımı risklidir. Daha yüksek kaldıraç, daha yüksek ihtimalli likidasyon demektir. O yüzden işlemlere girmeden önce alacağınız riski iyi belirleyin!

Alt kısımda ise Limit ve Piyasa emirleri bulunmaktadır. Bu emirlerin farklı komisyon tutarları mevcuttur. Limit emirle alış/satış gerçekleştirdiğinizde her zaman piyasa emrine göre daha az miktar komisyon ödemiş olursunuz. Eğer limit emir verecekseniz, giriş fiyatını belirlemeniz gerektir. Ardından pozisyon miktarını belirlemelisiniz. Son olarak TP(Take Profit)/SL(Stop Loss) fiyat bölgelerinizi belirleyerek long/short emirlerinizi verebilirsiniz.

Dikkatinizi çeke bilir: Kaldıraçlı İşlemlerde Likidasyon ve Stop-Loss Kavramı Nedir?

Limit ve Piyasa emirleri dışında Tetikleme emri de verebilirsiniz. Tetikleme emrinin çalışma prensibi diğer emir türleri ile aynıdır. Temel fark fiyat yatırımcının belirlediği noktaya eriştiğinde emir tetiklenecektir. Ayrıca emirin geçerlilik süresine de karar vere bilirsiniz. En az 7 gün olmakla uzun vadeli şekilde emirlerinizi tutabilirsiniz.

Son kısımda (4) verilen emirler görülmektedir. Bu sekmede siz açık pozisyonlar, emirler ve bunların geçmişini göre ve kontrol edebilirsiniz. Ayrıca geçmiş performansınızı da buradan görebilirsiniz. Açık olan pozisyon ve emirleri buradan kapatmak da mümkün.

Kaldıraçlı işlemler hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, CoinMühendisi YouTube kanalında bu konuyu da içeren “Sıfırdan Eğitim Serisi”ne göz atabilirsiniz.

SIFIRDAN BİTCOİN EĞİTİM SERİSİ COİNMUHENDİSİ ÖZEL

 

MEXC Copy Trade Nedir? Nasıl Kullanılır?

Copy Trade adından da anlaşıldığı üzere kopyalama tekniği sayesinde başka yatırımcıların işlemleri aynı şekilde bizim de portföyümüzde gözükür. Bu özellik bazı borsalarda mevcuttur. MEXC borsaları da bunlardan birisidir. Kullanıcılar Copy Trade özelliğini kullanarak farklı yatırımcıların işlemlerini kopyalayabilir.

Copy Trade işlemlerinin iki tarafı vardır: Yatırımcı ve Takipçi. Yatırımcı olmak için yukarıdaki görselde de yer alan (1) butonu kullanmalısınız. Ardından borsanın sizden talep ettiği bazı bilgileri girmeniz gerek. 1 veya 2 iş günü içerisinde bununla ilgili e-posta bildirimi alacaksınız. Borsa tarafından yatırım kar paylaşım payı 10% olarak belirlenmiştir. Ayrıca yatırımcı olduktan sonra diğer yatırımcıları takip edemezsiniz.

MEXC Copy Trade

Eğer borsanın Copy Trade işlemleri hakkında bilgi edinmek isterseniz, yandaki butonu (2) kullanabilirsiniz. Bir sonrakı kısımda (3) takip ettiğiniz ve yaptığınız copy trade işlemleri sayesinde portföyünüzün geçmiş performanslarını izleye bilirsiniz. En son kısımda (4) ise borsa üzerine kayıtlı olan çeşitli yatırımcıları göre, işlem türleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Yatırımcı takipçisi olduğunuzda borsa tarafından belirlenmiş hizmet sözleşmesini kabul etmeniz gerekir. Takipçi olmak için 18 yaşınızın üzerinde olmanız gerekmektedir.

MEXC Demo Trade 

Demo Trade MEXC borsası tarafından kripto para konusunda yeni olan kullanıcılarını çeşitli kayıplardan korumak için oluşturduğu bir platformdur. Bu platform siz değeri olmayan varlık alarak alım/satım işlemlerinize başlaya bilirsiniz. Kullanımı yukarıda bahsettiğimiz şekildedir. Platformların çalışma şekli ve fiyat baz alınımları aynıdır.

Para yatırma kısmına gelerek “Demo Coin Satın Alın” butonunu kullanıp en fazla 50.000 USDT ve ya diğer türden kripto paralarla işlemlerinize başlayabilirsiniz.

MEXC Vadeli İşlem Etkinlikleri

Vadeli işlemler yaparken bir tarafdan da çeşitli etkinliklere ve havuzlara katılarak ödüller kazanabilirsiniz. Ayrıca 2 milyon kullanıcının katıldığı ve 1000 USDT’ye kadar ödüller kazanabileceğiniz etkinlik de mevcuttur. Başlangıç, Vadeli ve Referans görevlerini tamamlayarak karşılığında çekilebilir miktarlar kazanabilirsiniz.

MEXC Futures Bonus

Vadeli Liderlik Sıralamasında üst sıralara yükselerek toplamda 75.000 dolarlık ödül havuzundan pay alabilirsiniz. Günlük kazançlar minimum 15.000 dolar şeklindedir. Kazanılan miktarlar 1 gün sonra bakiyelere yansımaya başlayacaktır.

Borsanın sürekli yaptığı etkinliklerden haberdar olmak için Etkinlik Takvimi Merkezi’ ni kullanabilirsiniz. Burada geçmişte olan, devam eden ve gelecek etkinlikleri kolaylıkla bulmak ve katılmak imkanınız vardır. Ayrıca filtreleme sayesinde istediğiniz tür (Vadeli İşlemler, Spot ve s.) etkinliklerin de katılımcısı olursunuz.

MEXC Events

 

Tüm bahsedilen işlemlere katılırken sizler komisyon ücretleri ödeyeceksiniz. MEXC borsasının varsayılan fee ücretleri Spotda piyasa yapıcı ve alıcılar için %0 olarak belirlenmiştir. Vadelide ise piyasa yapıcı ücretleri %0, alıcı için ise %0.2dir. Daha düşük komisyon ücretlerinden yararlanmak için Coin Mühendisine özel referans kodunu kullanarak MEXC borsasına kayıt olabilirsiniz.

MEXC Borsası Futures hakkında detaylı bilgi edinmek için ve gelişmeleri takip etmek için MEXC Futures Türkiye grubuna katılın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version