Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.708
% 4.47
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.708
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Kaldıraçlı İşlemlerde Likidasyon ve Stop-Loss Kavramı Nedir?

Likidasyon

Likidasyon, kripto para borsalarında işlem yapan yatırımcıların işlem yapığı sermayesinin sıfırlanmasına denir.

Kripto para piyasalarında yatırım yapmak her geçen gün daha popüler hale geliyor. Bu piyasalarda yatırım yapmanın avantajlarından biri de kaldıraçlı işlemlerdir. Kaldıraçlı işlemler, yatırımcılara daha büyük getiri potansiyeli sunar. Ancak, aynı zamanda yüksek risk de taşır. Bu nedenle, yatırımcıların kaldıraçlı işlemler hakkında doğru bilgi sahibi olmaları önemlidir.

Kaldıraçlı bir işlem açmadan önce bilinmesi gereken birden fazla terim var. Bu terimlerin belki de en önemlisi Likidasyon ve Stop-Loss kavramı.

Binance Futures Nasıl Kullanılır ?

Likidasyon Nedir?

Likidasyon, yatırımcının kaldıraçlı bir işlemde aldığı pozisyonun değer kaybetmesi durumunda, pozisyonun otomatik olarak kapatılmasıdır. Yani yatırımcı, pozisyonunu kaybetmeden önce sistem tarafından otomatik olarak kapatılır. Bu durumda, yatırımcı pozisyonunu kaybeder ve hesabında kalan bakiye sıfırlanır.

Örneğin, yatırımcı Binance borsasında 100$ değerinde ABC coin aldı ve kaldıraç oranı 3:1 olarak ayarlandı. Bu durumda, yatırımcının gerçek sermayesi 33.33$’dır ve geri kalan 66.67$, kaldıraçlı işlem yapmak için borç alınmıştır. Eğer coin fiyatı düşerse, yatırımcı likidasyon fiyatına ulaştığında pozisyon otomatik olarak kapatılır. Bu durumda, yatırımcı hem kripto para birimlerinin değer kaybı nedeniyle hem de kaldıraç oranı nedeniyle kayıp yaşayabilir.

Likidasyon riskinin minimize edilmesi için, yatırımcıların her zaman stop-loss emirleri kullanmaları önerilir. Stop-loss emri, yatırımcının pozisyonunun belirli bir fiyata geldiğinde otomatik olarak kapatılmasını sağlar. Bu şekilde, yatırımcı zararını minimize edebilir.

Sonuç olarak, likidasyon kavramı kaldıraçlı işlemler yaparken mutlaka dikkate alınması gereken bir konudur. Yatırımcılar, kaldıraç oranını doğru bir şekilde ayarlamalı ve stop-loss emirleri kullanarak likidasyon riskini minimize etmelidirler. Bu şekilde, kripto para piyasasında yatırım yaparken daha güvenli bir yol izleyebilirler.

Borsalara komisyon indirimli kayıt olmak için tıkla Binance, Huobi, Bybit, Gate.İo daha fazlası için buraya bir göz at.

Stop- Loss Nedir?

Stop loss, bir yatırımcının belirli bir fiyat seviyesine ulaşıldığında pozisyonunu otomatik olarak kapatmak için verdiği emirdir. Bu emir, yatırımcının belirlediği zarar durdurma seviyesine ulaşıldığında, işlemi otomatik olarak sonlandırarak yatırımcının daha fazla zarar etmesini engellemektedir.

Stop loss emri, yatırımcıların risklerini sınırlandırarak portföylerinin güvenliğini artırmalarına yardımcı olur. Özellikle kaldıraçlı işlemlerde, fiyatların hızla yön değiştirebileceği durumlarda stop loss emirleri hayati önem taşır.

Örneğin, bir yatırımcı 100 dolarlık bir pozisyon açtı ve pozisyonunun değeri 90 dolara düştü. Eğer yatırımcı stop loss emri verdiyse, pozisyon otomatik olarak kapanacak ve kaybı sınırlanacaktır. Ancak stop loss emri verilmemiş olsaydı, pozisyonun değeri daha da düşebilir ve yatırımcı daha büyük bir kayıpla karşılaşabilirdi.

Bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamı gelsin istiyorsanız bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızı takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Kaldıraçlı İşlemlerde Likidasyon ve Stop-Loss Kavramı Nedir?” te bir düşünce

  1. Faruk Eroğlu diyor ki:

    Gatio da kaldiracli işlem yaptım,32 USD lik di ve lig oldu,ancak hesabimda duran 54 USD de sıfırlandı.gatio hiçbir yazıma cevap vermedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir